Srušio Hrvatsku pa poručio: Nisu nam pomogli komentari uoči utakmice

Foto: Tim Goode/PIXSELL

HRVATSKA je na gostovanju u Cardiffu izgubila od Walesa 2:1. Momčad izbornika Zlatka Dalića time je doživjela drugi uzastopni poraz nakon što je u četvrtak ostala bez bodova protiv Turske (0:1). Harry Wilson bio je dvostruki strijelac Velšana, a zabijao je u 47. i 60. minuti. Jedini pogodak Hrvatske postigao je Mario Pašalić u 75. minuti. Wilson je dao izjavu nakon utakmice.

"Velika večer za mene, 50. put sam igrao za reprezentaciju, što nisam mogao ni sanjati. No noćas nisam ja glavna tema, već momčad. Vjerujemo u kvalitetu koju imamo, 100 posto podržavamo izbornika. Znamo da se svašta pričalo, neki komentari stizali su od ljudi od kojih to nismo očekivali. To nam nije pomoglo u pripremi utakmice", rekao je Wilson za S4C, prenosi BBC.

Wilson je igrao za mlađe uzraste Liverpoola te ima dva nastupa za prvi sastav. Tijekom karijere nastupao je iza Crewe Alexandru, Hull City, Derby County, Bournemouth, Cardiff i Fulham, u kojem je od 2021. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura. Ove sezone za klub ima deset nastupa i jednu asistenciju.

Hrvatsku čekaju još dvije kvalifikacijske utakmice

Hrvatska je sada ugrozila i direktan plasman na Europsko prvenstvo. Turska je vodeća sa 16 bodova. Dalićev sastav ima 10 bodova, kao i Wales, a obje reprezentacije do kraja kvalifikacija moraju odigrati dvije utakmice. Hrvatska će u studenom gostovati u Latviji pa dočekati Armeniju, dok će Wales otputovati u Armeniju i na vlastitom terenu igrati s Turskom.

Ne osvoji li Hrvatska jednu od prve dvije pozicije koje vode na Euro, ići će u dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u finale Lige nacija, u kojem je izgubila od Španjolske nakon penala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.