Srpski navijači: Genocidan narod kad oči sklopi, vidi za Srbe prvi logor u Europi

Foto: EPA

SRBIJA je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici slavila 3:0 protiv Švedske. Susret igran u Solni bio je i službeni oproštaj Zlatana Ibrahimovića od profesionalnog bavljenja nogometom, a tijekom njega na tribinama na kojima su bili gostujući navijači viđen je transparent s političkom porukom ispisan ćirilicom.

Srbija je do pobjede došla golovima koje su postigli Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. Sa strane koja nije sportska, viđena je poruka dijela srpskih navijača podignuta tijekom prvog poluvremena. Pisalo je: "Genocidan narod kad oči sklopi, vidi za Srbe prvi logor u Europi."

Obilježavat će se 11. srpnja

Podsjetimo, Opća skupština UN-a usvojila je krajem prošlog mjeseca rezoluciju kojom se 11. srpnja proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici te osuđuje negiranje genocida i veličanje osuđenika za ratne zločine.

Postrojbe bosanskih Srba su 1995. godine u Srebrenici, koja je tada bila pod zaštitom UN-a, ubile najmanje 8000 Bošnjaka. Taj je zločin Međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji definirao kao genocid. Za to je do sada na tom sudu i sudovima u BiH osuđeno više od 50 osoba.

Pokolj u Srebrenici je i Međunarodni sud pravde u Haagu (ICJ) proglasio genocidom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.