Srpska tenisačica imala boginje, upalu pluća i operaciju jetre pa napravila senzaciju

Foto: Profimedia

SRPSKA tenisačica Natalija Stevanović jučer je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu 2:0 (6:2, 6:3) u setovima i plasirala se u drugo kolo Wimbledona. Stevanović je tako priredila najveću senzaciju na ovogodišnjem Wimbledonu. Srpkinja je, naime, 225. tenisačica na WTA ljestvici, dok je Pliškova 19., a ne tako davno bila je i na prvom mjestu. Pobjedu je proslavila plesom s mužem.

"Toliko emocija, jednostavno sam mirna... Kako? Kada smo gledali ždrijeb, gledala sam s mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis. Bilo je prvo da počnemo, pa ćemo vidjeti dalje'', rekla je Stevanović.

Ova 28-godišnja tenisačica je nakon meča otkrila s kakvim se poteškoćama borila tijekom karijere i postavila je visok cilj na svom debitantskom Grand Slamu.

"Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo, suprug Nikola je razgovarao sa sponzorom prije meča i rekao mu: 'Da, ima 28 godina, razumijem ja vas, ali znate da je ona sazrela.' S 22 godine sam imala operaciju jetre, imala sam sedam-osam kilograma manje. Pola stomaka mi je bilo rasječeno, dug je to proces, nestvarno je da sam se vratila na teren. Imala sam boginje, upalu pluća tijekom korone. Kad na to pomislim, i sada se naježim, nije bilo lijepo", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.