Srpska košarkaška zvijezda i NBA prvak vraća se u Beograd nakon 13 godina

Foto: FIBA

BIVŠI srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica nakon sedam godina u NBA ligi i osvajanja naslova s Golden State Warriorsima te jedne u turskom Fenerbahčeu vraća se u Crvenu zvezdu, klub koji ga je lansirao u košarkaški svijet. Telegraf piše da će većinu njegove plaće pokrivati turski klub, koji je raskinuo ugovor s 35-godišnjim krilnim igračem.

Bjelica je od 2008. do 2010. igrao za Zvezdu, a zatim tri godine u španjolskoj Baskoniji i dvije u Fenerbahčeu prije nego što je 2015. otišao u NBA. Ondje je nastupao za Minnesotu, Sacramento, Miami i Golden State, s kojim je 2022. osvojio naslov prvaka.

Nakon toga se vratio u Europu, ali za Fenerbahče zbog ozljede nije igrao sve do ožujka, a turski je klub tijekom ljeta odlučio da više ne računa na njega te je raskinuo ugovor. To znači da će turski klub i dalje plaćati Bjelicu, samo što će iznos biti umanjen za ono što dogovori sa sljedećim klubom.

Zvezda može bilo kad raskinuti ugovor

Telegraf piše da će tako Zvezda plaćati samo 20% njegovog starog ugovora, a može ga i jednostrano raskinuti u bilo kojem trenutku ako klub procijeni da fizički nije u adekvatnom stanju.

Bjelica u takvom stanju, naravno, nije sudjelovao u srpskom osvajanju srebrne medalje na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, ali joj je pomogao da osvoji srebro na Eurobasketu 2009. godine te odličje istog sjaja na SP-u 2014.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.