ATP CUP

Srbiju će u Sydneyju predstavljati i jedan Hrvat, a na klupi bi mogao biti Ivanišević

Foto: EPA

IZBORNIK srpske Davis Cup reprezentacije Viktor Troicki vjerojatno neće ići na ATP Cup u Sydney, na kojem je Srbija prošle godine uzela naslov. Ovo znači da će reprezentaciju ondje voditi njen prvi igrač Novak Đoković, a moglo bi se dogoditi da je vodi i Goran Ivanišević.

Navodi se to u Sportskom žurnalu, za koji je Troicki priznao da ne namjerava prema Australiji, a onda i pojasnio zašto te tko će preuzeti njegovu ulogu. Za Srbiju, koja je smještena u skupinu A s Norveškom, Čileom i Španjolskom, u Sydneyju bi trebali igrati Đoković, Lajović, Krajinović, Čačić i Matej Sabanov, Hrvat rođen u Subotici koji odnedavno nastupa za Srbiju.

Đoković može imenovati svog trenera izbornikom 

"Kao izbornik na ovom natjecanju ne pitam se puno i ne vjerujem da ću ići. Izbornik ništa ne odlučuje jer prvi i drugi reket automatski igraju pojedinačno, nema nikakvih promjena. Samo ako se netko od njih ozlijedi, može ih zamijeniti. Ne mogu ništa odlučiti. Za sada ne idem", rekao je Troicki i dodao:

"Parovi su dogovoreni, na to bih mogao utjecati. S druge strane, prema pravilima, ako nema trenera, njegovu ulogu može preuzeti prvi igrač reprezentacije, koji će odrediti tko će igrati u meču parova. To je Novak."

Prema pravilima prvi igrač reprezentacije može imenovati svog trenera ili nekog drugog vođom momčadi, a budući da će Ivanišević biti u Sydneyju, a on je Đokovićev trener, može se dogoditi i da to bude on, navodi Sportski žurnal.

ATP Cup u Sydneyju počinje 1. siječnja i traje do 9. siječnja sljedeće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.