SRBIJA VODEĆA SILA Regionalna esport liga i dalje bez Hrvata

FOTO: Vip Adria League

Za vrijeme trajanja dva velika esport događaja, DreamHacka u Atlanti i PGL Majora u Krakovu, Vip Adria League objavio je imena novih timova koji će se natjecati u nadolazećoj regionalnoj ligi. U League of Legendsu to će biti x25 eSports, a u CS:GO-u ekipa RESISTANCE.

>>KREĆE REGIONALNA ESPORT LIGA Je li zaista riječ o revoluciji i što na to kažu gejmeri
 
>>Ovo su timovi s pozivnicom za najveću esport ligu u regiji
 
Prošle subote kompletirana su prva četiri tima koja će se natjecati u nadolazećoj regionalnoj ligi. Srpski tim RESISTANCE priključit će se Binary Dragonsima koji su već potvrdili nastup. Radi se o odličnoj ekipi s respektabilnim regionalnim rezultatima. Prije nešto više od mjesec dana osvojili su CSadria Championship savladavši Gaint5 u finalu s rezultatom 2:1. Ipak, Binary Dragons ostaju glavni favoriti za osvajanje lige.
 
x25 eSports je drugi poznati tim za League of Legends dio lige. Organizatori su ostali dosljedni te pozivaju timove s dobrim rezultatima u regiji. x25 eSports se već tri sezone natječe u srpskom FCS-u. Najbolji plasman im je bio 3. mjesto u prvoj sezoni, ali radi se o jednom od boljih timova lige. Iako se pozivnice za one najbolje tek očekuju.
 
FOTO: Vip Adria League 
 
Vip Adria League tako napokon poprima formu, ali nažalost bez dobrih vijesti za hrvatske igrače. Još jednom se jasno pokazuje da je Srbija vodeća esport sila u regiji i da je vrijeme da ostale zemlje krenu sličnim smjerom. Ostala su još po dva mjesta za League of Legends i CS:GO, a šanse da pripadnu hrvatskim timovima nisu velike. LoL će i dalje hraniti srpski FCS, a ni u CS:GO-u nije puno bolja situacija. 
 
>>Srbija je vodeća esport sila u regiji

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.