Split Tommy otpustio trenera: Na Gripe se vraća aktualni izbornik hrvatske futsal reprezentacije?

Foto: FC Split Tommy (Studio Bonačić), Futsal Magazin (Vedran Tolić)

UPRAVA Split Tommyja, najtrofejnijeg hrvatskog futsal kluba, s dužnosti šefa stručnog stožera smijenila je Victora Acosta Garciju. Duje Maretić, pak, svojevoljno je podnio ostavku na poziciji pomoćnika. 

Odluci klupskog rukovodstva prethodio je drugi uzastopni poraz protiv Novog Vremena Apfel u finalnoj seriji doigravanja hrvatskog prvenstva.

“Split Tommy klub je koji gaji visoke ambicije. Sa željom da u tekućoj sezoni osvojimo dvostruku nacionalnu krunu, pred Victorom Acostom Garcijom bio je postavljen imperativ da osvoji nacionalno prvenstvo. Nakon dva uzastopna poraza u finalu ligaškog doigravanja pojavilo se razočaranje te smo bili prisiljeni na akciju, odnosno na šok-terapiju kako bismo mobilizirali momčad”, izjavio je Splitov predsjednik Ivo Zoković za Index.

Victor Acosta Garcia pompozno je predstavljen na Gripama sredinom kolovoza 2016. godine. Trofejni Brazilac s bogatim trenerskim iskustvom stečenim u Španjolskoj i Japanu, vođen ambicijom da u vitrine povrati prvu prvenstvenu titulu nakon 2012. godine, u splitski je klub uveo dašak profesionalizma. Sustavnim i napornim radom sproveo je i implementirao trenažne metode europskog standarda. U nepotpunom dvogodišnjem mandatu osvojio je hrvatski kup.

“I njemu i nama nije bilo ugodno pri donošenju odluke. Svojim je dolaskom donio pozitivan duh rada. Međutim, za klupsku dobrobit morali smo pravodobno intervenirati”, rekao je Ivo Zoković i potvrdio kako se odluka Splitovog vodstva nije temeljila na ishitrenosti. 

Već u nedjelju Split Tommy porazom u Makarskoj može izgubiti san o devetoj ligaškoj tituli. Trenutačno u splitskom klubu vijećaju isključivo o nasljedniku Victora Acoste Garcije.

Prema pisanju Crofutsala, relevantnog i cijenjenog hrvatskog futsal portala, Splitov nekadašnji šef struke te najtrofejniji trener u klupskoj povijesti Mato Stanković figurira kao prvi kandidat.

“Razgovaramo i razmišljamo. Još nismo donijeli odluku, ali uskoro ćemo znati ime novog trenera. U kombinaciji je nekoliko trenera, pa i Mato Stanković. Međutim, moramo biti vrlo oprezni. Što ako već sutra izgubimo? Što onda? Što s takvim trenerom? Moramo dugoročno razmišljati”, istaknuo je Splitov čelnik i najavio kako je pred klupskom upravom “duga noć”.

Mato Stanković, aktualni izbornik hrvatske reprezentacije, bio je nedostupan Indexu za komentar.

Split Tommy regularni dio prvenstva, s dva boda više od drugoplasiranog Futsal Dinama, okončao je na liderskoj poziciji te je osigurao direktan plasman u polufinale doigravanja.

Novo Vrijeme Apfel ogled s Futsal Dinamom izborio je pobjedom nad Squareom, pa se naposljetku pobjedama nad zagrebačkim klubom plasirao u finale doigravanja.

U prvoj utakmici finalne serije Split Tommy pobijedio je s 5:1, no potom je unutar tjedan dana proživio dva poraza koji su naposljetku presudili Victoru Acosti Garciji.

U slučaju nedjeljne pobjede Novog Vremena Apfel, makarski klub ovjenčat će se povijesnom ligaškom krunom. Ne pobijedi li i Split Tommy izjednači rezultat finalne serije, odluka o sljedećem hrvatskom prvaku prolongirat će se za predstojeći tjedan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.