Split CO u Ligi za ostanak: Najtrofejniji košarkaški klub bez novca i strategije na pragu druge lige



NAKON što su porazom od Šibenika prošlog vikenda propustili igrati Ligu za prvaka Hrvatske, košarkaši Splita ostali su bez trenera Borisa Kurtovića. Strateg koji je mladu reprezentaciju vodio do brončane medalje na SP-u u Novom Zelandu, za Index je podijelio dojmove o danima na klupi Splićana te izrazio mišljenje što bi Split trebao napraviti u teškoj situaciji.

"Iz moralnih razloga koje sam osjećao prema predsjedniku Rađi, koji je prema meni bio maksimalno korektan, smatrao sam da je to najbolje rješenje. U ovakvim okolnostima dogovorili smo se o mom odlasku", rekao je na početku Kurtović, koji je imao trogodišnji ugovor. No otišao je prije isteka prve godine.

U teškim novčanim trenucima Splita, Kurtović, koji je stručnjak za razvoj mladih igrača, trebao je pomoći klubu da iznjedri nove talente. S obzirom na to, česte izmjene trenera nisu poželjne. U situaciji kad Grad oklijeva pomoći te kada Split bilježi svoje najteže dane, barem bi strateg trebao biti konstanta.

"Imali smo program razvijanja mladih igrača kroz prvenstvo i željeli osoviti klub mladim snagama, no uz rezultat. Nije bilo igrača koji bi to mogli napraviti već sada", dodao je Kurtović, koji klubu ne zamjera na ničemu. Tvrdi da odlazak Marija Delaša u Žalgiris nije toliko poremetio momčad jer je ranije bio ozlijeđen.

"Mario je bio ozlijeđen, nije davao ni blizu onog što može. Da je bio spreman, sigurno bi dao puno. Za njega i za klub bilo je najbolje da ode, tako je u tom trenutku odlučeno. Bili smo spremni na njegov odlazak", nastavlja Kurtović.

Split će uskoro igrati Ligu za ostanak, sad im je zadatak ne pasti u niži rang, no ne dođe li uskoro novac, to bi mogla postati gorka realnost. Kurtović iz stručnog kuta poručuje kako bi klub trebao postupiti u ovakvim trenucima.

"Vjerujem da bi politika kluba trebala biti usmjerena na pripremanje i proizvodnju mladih igrača", rekao je pa se osvrnuo na našu opasku o čestim promjenama trenera.

"To nikako nije put, neke stvari treba istrpjeti, no takav je trenerski posao. Uvijek morate biti spremni da sutra nećete biti tu", rekao je Kurtović, kojem je to drugi odlazak s klupe Splita. Prvi put je otišao prije 17 godina, no uvijek je ostao blizak klubu. Kako je sam ustvrdio, spreman je ostati uz klub i pomoći u budućnosti.

Žuti će Ligu za ostanak igrati po prvi put otkad je hrvatske košarkaške lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.