svjetsko prvenstvo

Spektakl u Splitu. Materazzi donio pehar Svjetskog prvenstva u Hrvatsku

Foto: Index

POD EKSTREMNIM mjerama sigurnosti, kao da je došao neki visoki državni dužnosnik, u Split je danas stigao trofej Svjetskog prvenstva u sklopu Coca-Cola FIFA World Cup Trophy Toura. Trofej je u Hrvatsku donio svjetski prvak iz 2006. godine Marco Materazzi, jedan od brojnih ambasadora trofeja u svijetu.

Kao jedna od reprezentacija koja se plasirala u Katar, Hrvatska je dio World Cup Trophy Toura koji će u Splitu trajati danas i sutra. Građani Splita trofej će moći pogledati sljedeća dva dana od sutra u 10 sati u Hrvatskom domu. Od 11 sati će se Materazzi i Robert Jarni družiti s navijačima, a legendarni Talijan će od 18:30 na Prokurativama odigrati revijalnu utakmicu malog nogometa.

Materazzi: To je moja beba

"To je moja beba. Kad počneš igrati nogomet, sanjaš da igraš na Svjetskom prvenstvu. No kad igraš na Svjetskom prvenstvu, onda sanjaš da ga i osvojiš. Ja sam u tome uspio i drago mi je što sam ovdje s vama da vam prezentiram trofej", rekao je Materazzi i dodao:

"Kad su mi ponudili da budem dio ove manifestacije, naravno da sam prihvatio. Imam 49 godina, ali sam ostao dijete u duši i nogomet će uvijek biti moj san i hvala vam što ćete i vi ovdje biti dio njega."

Jarni: Nadam se da će pehar ostati u Hrvatskoj

FIFA-in ambasador je i Robert Jarni koji je s hrvatskom reprezentacijom 1998. godine osvojio treće mjesto na SP-u u Francuskoj.

"Da, bili smo blizu te 1998., ali nam očito nije bilo suđeno. Hvala Bogu da smo onda bili još bliže 2018. godine, ali žao mi je da smo izgubili to finale jer je to bila najbolja utakmica koju smo odigrali na tom turniru. Sad imamo četiri, pet novih, fantastičnih igrača i nadam se da će ovaj trofej ostati u Hrvatskoj", rekao je Robert Jarni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.