Španjolci zvuče preiskreno. Osim kad govore o Baliću

KLASIK U Novom Sadu. Sa Španjolcima smo se često susretali na velikim natjecanjima i naboj je uvijek tu. Makar smo ih često gazili, kao u Spaladiumu u skupini SP-a, ili nedavno u kvalifikacijama za Euro. Ako zagrebemo dublje po memoriji, ukazuje se Portugal i infarkt u dvostrukim produžecima polufinala. Uzvratili su nam u Tunisu, u finalu. Našlo bi se tu zanimljivih detalja, ali španjolski izbornik Valero Rivera gleda samo ono što je ispred njega.

Bez imalo ustezanja, španjolskim novinarima objašnjava:

"Sve karte morao baciti u napad i raširiti im teren. Uvijek kažem, kada naša krila igraju dobro, onda smo i mi dobro igrali. Kada krila ne igraju, nismo dobro igrali. Ako loptu dovedemo do krila, imamo više šanse za pobjedu"

Rivera nastavlja seciranjem Golužine ekipe, posebice obrane i Mirka Alilovića, koji su protiv Norveške bili besprijekorni.

"Dobro se brane, s 5:1 i 6:0 obranom. Puno toga zaustavlja i vratar koji šalje loptu brzo u kontre, tu su jaki. No, mi moramo igrati na krila"

Rivera je zvučao možda i preopušteno. Ili preiskreno uoči ovako važne utakmice. No, lažnjak ne može prodati dok govori o Hrvatskoj.

"Ivano Balić... Odavno ga nisam vidio boljeg, možda nikada. Nije samo on, Lacković je nakon dugo vremena pravi od starta, a i Vori mi izgleda bolje nego kada smo se zadnji put sreli"

U kratkim crtama, Rivera je Hrvatskoj prepustio ulogu favorita.

"Iskreno bit će jako teško, igramo protiv ekipe koja je jedina prenijela četiri boda. No, imamo opcije, moramo pronaći način da zaustavimo njihovu obranu"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.