Španjolac u mjesec dana od Rudeša stvorio najbolju momčad lige

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RUDEŠ je izveo još jedno čudo u premijernoj prvoligaškoj sezoni. Jose Manuel Aira imenovan je trenerom Rudeša prije mjesec dana i u tom periodu nanizao čak tri uzastopne pobjede.


Donedavno najslabija momčad lige srušila je Istru (2:1), Osijek (1:0) i Rijeku (4:2), a uz dva ranija remija s Osijekom i jedan s Dinamom, još se pamti pobjeda na Poljudu 3:2 iz prošle jeseni. Iako im je prvoligaški status upitan, momčad sa zagrebačkog Zapada može biti ponosna na svoju prvu sezonu među elitom.

Iako su se treneri mijenjali, jedan igrač igra konstantno u dobroj formi. Mario Budimir, koji je u Rudešu oživio karijeru koju je već jednom zaključio, s dva pogotka protiv Rijeke stigao je do ukupno 13 ove sezone u prvenstvu. Ispred njega je sada samo Rijekin Brazilac Heber (16 golova).

Rudeš je novom pobjedom pobjegao s dna i iz zone ispadanja te sada ima dva boda više od Istre i Cibalije.

Optimizam je stigao s novim trenerom, koji je klupu preuzeo prije samo mjesec dana.

Aira je klupu Rudeša preuzeo nakon što je smijenjen Dinko Jeličić, treći je trener momčadi u premijernoj sezoni u Prvoj HNL i drugi Španjolac na istoj klupi ove sezone nakon Inakija Alonsa. Posljedica je to suradnje Rudeša sa španjolskim prvoligašem Alavesom, odakle je stiglo i par igrača.

Gledajući formu hrvatskih klubova u posljednjih mjesec dana, Rudeš je najbolja momčad lige, jedina s tri pobjede u nizu. Dinamo je jedini upisao dvije, a Rudeš je prvi i po postignutim pogocima.

S velikim osmijehom je Španjolac izašao pred novinare u Kranjčevićevoj.


"Sretan sam zbog pobjede, zbog igrača koji se jako trude i daju sve od sebe. Ne mogu biti sretniji. Cilj je osigurati prvu ligu i sljedeće sezone", rekao je Aira.

42-godišnji Aira je do sada imao trenerskog iskustva u španjolskim nižim ligama na klupi Racing Ferrola, Murcije i Albacetea, s kojim je prošle godine izborio promociju u drugu ligu. Prije trenerske karijere bio je igrač niza španjolskih niželigaša, ali u Primeri je upisao samo dva nastupa za Deportivo u kojem kao mladi talentirani branič nije dobio pravu priliku.

Pogledajte slavlje igrača Rudeša nakon pobjede nad Rijekom.
 

 

 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.