Bivša zvijezda Barcelone optužena za krijumčarenje droge

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEVJEROJATNA vijest stiže iz SAD-a. Kapetan reprezentacije Meksika i igrač Atlasa iz Guadalajare, Rafael Marquez, optužen je za sudjelovanje u krijumčarenju droge na teritoriju SAD-a. Bivši branič Barcelone, za koju je igrao sedam godina, povezan je s narko-kartelom i ozloglašenim bosom Raulom Floresom, tvrde iz tužilaštva nakon dugogodišnje istrage.

Marquezu je, zajedno s još 22 osobe, zabranjen ulaz u SAD, a u budućnosti bi se mogao naći i na međunarodnoj tjeralici u suradnji s meksičkim vlastima. 

Iskusni 38-godišnji nogometaš karijeru je započeo u Atlasu 1996, a nakon toga je igrao za Monaco, Barcelonu, New York Red Bulls, Leon i Veronu, a onda se vratio u klub iz Guadalajare. Tijekom karijere je odigrao ukupno 594 utakmice i zabio 26 golova. S Monacom je osvojio Ligu 1, a s Barcelonom četiri naslova u Primeri i dvije Lige prvaka, te Svjetsko klupsko prvenstvo.  

 
Za reprezentaciju Meksika debitirao je 1997. godine. Do danas je upisao 143 nastupa i postigao 19 pogodaka, a nedavno je igrao i na Kupu konfederacija u Rusiji. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.