Šok u Italiji: Nakon Baggia, Del Piera i Tottija, svetu desetku Azzura dobio razbijač

Foto: Getty Images / Guliver Image

IZBORNIK Italija Antonio Conte objavio je konačni popis od 23 igrača s kojima ide na Europsko prvenstvo u Francusku. Međutim, talijanske navijače posebno je šokirala jedna odluka. Desetka je broj koji je oduvijek rezerviran za nogometne velemajstore, umjetnike, režisere,  kako bi Talijani rekli fantaziste ili u najmanju ruku trequartiste.

Kako vidimo iz popisa, radi se o samim velikanima, kreativnim umjetnicima, koji su nosili taj broj Azzura, poput Giannija Rivere, Paola Rossija, Roberta Baggia, Demetrija Albertinija, Alessandra Del Piera, Francesca Tottija, sve do popisa za aktualni Euro, gdje je taj broj uručen Thiagu Motti. Jako dobrom igraču, koji je igrao za najveće klubove, ali radi se o razbijaču, destruktivcu, pa je blasfemija njemu dodijeliti svetinju.

"Smatram da je to prava odluka. Thiago je već dugo u reprezentaciji i broj 10 dobio je zbog svega što je uradio za Italiju i što će, vjerujem, uraditi u budućnosti", rekao je Conte o 33-godišnjem Brazilcu, koji je od 2011. za Italiju odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol.

Inače, s popisa su otpali ozlijeđeni Riccardo Montolivo, te Giacomo Bonaventura iz Milana, Jorginho iz Napolija, Marco Benassi i Davide Zappacosta iz Torina, Davide Rugani iz Juventusa i Davide Astori iz Fiorentine.

A, evo tko su bili neki od majstora s plavim brojem 10  na leđima kroz povijest talijanskog nogometa, a tko će to biti na 15. Europskom prvenstvo u Francuskoj.

Gianni Rivera (63 utakmice, 15 golova)

Paolo Rossi (48 susreta, 20 pogodaka)

Roberto Baggio (56 utakmica, 27 golova)

Demetrio Albertini (79 utakmica, tri gola)



Alessandro Del Piero (91 susret, 27 golova)

Francesco Totti (58 utakmica, devet pogodaka)

I na kraju - Thiago Motta...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.