ITALIJA

Smijenili Sašu Đorđevića, prijetili otpuštanjem još dvojice Srba pa ih sve pomilovali

Foto: Getty Images

SLAVNI talijanski košarkaški klub Virtus iz Bologne jučer je s klupe smijenio bivšeg srpskog izbornika Sašu Đorđevića, najavio otpuštanje Stefana Markovića jer je javno kritizirao tu odluku te stavio pod upitnik budućnost Miloša Teodosića u klubu.

Samo 24 sata kasnije došlo je do potpunog preokreta i sva tri Srbina ostaju u klubu.

Virtus je odlično krenuo u sezonu u Eurokupu sa šest pobjeda iz sedam utakmica, ali je u domaćem prvenstvu na neuvjerljivih 4-4, a uprava je procijenila da je smjena trenera najbolje rješenje.

Bivši srpski reprezentativac Stefan Marković, koji je u Virtus stigao na ljeto 2019., pet mjeseci nakon Đorđevića, na društvenim je mrežama kritizirao tu odluku.

"Kad ljudi koji ne razumiju košarku donose odluke", napisao je Marković uz vijest o otkazu.

La Gazzetta dello Sport nakon toga je objavila da je i Marković blizu otkaza, Tuttosport je još dodao da ga suigrači ne vole, a talijanski mediji počeli su kalkulirati i o sudbini Miloša Teodosića, kojeg je Đorđević također doveo prošle godine.

Virtus je već počeo tražiti novog trenera, a jedan od kandidata bio je - Saša Đorđević. I zaista, dojučerašnji trener danas se ponovno sastao s upravom i dobio natrag jučer izgubljeni posao.

Direktor kluba Luca Baraldi najavio je da neće biti ni posebnih posljedica ni za Markovića, osim financijske kazne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.