Slovenija otpustila izbornika, Kek prvi kandidat za nasljednika

Foto: Getty Images / Guliver Image

MATJAŽ KEK za korak je bliže povratku na mjesto izbornika reprezentacije Slovenije. Kao što smo i pisali prethodnih dana, iskusni trener postao je jedan od glavnih kandidata za izborničku klupu, a sada se sve otvorilo jer je dosadašnji izbornik Tomaž Kavčić dobio otkaz zbog loših rezultata. Potvrdio je to i predsjednik Saveza Radenko Mijatović.

>>> Ekskluzivno: Kek prvi put otkriva sve o odlasku iz Rijeke i odnosu s Miškovićem

"Kavčić je odluku o smjeni primio korektno, a do izbora novog izbornika reprezentaciju će voditi netko iz sadašnjeg stožera reprezentacije", otkrio je Mijatović, koji razmišlja o Keku, ali i nekom inozemnom treneru koji bi podignuo Sloveniju na veću razinu nego što je sada i spremio ekipu za europske kvalifikacije. 

Podsjetimo, Kavčića je koštala serija loših rezultata. Njegova Slovenija je samo jednom slavila u posljednjih devet susreta, uz šest poraza i dva remija. Slovenci u Ligi nacija imaju svega jedan bod nakon četiri kola skupine 3 Lige C i daleko su iza Cipra (4) te Bugarske i Norveške (po devet bodova), a prijeti im i ispadanje u Ligu D. 

S druge strane, Kek je vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine, a najveći uspjeh bio mu je plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi preko Rusije u baražu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.