"Slovenija ima najbolju momčad na SP-u - Amerikanci, čuvajte nas se!"

NAKON što su protiv Alžira stigli do svoje prve pobjede na svjetskim prvenstvima, euforični Slovenci s nestrpljenjem isčekuju drugu utakmicu u skupini C - dvoboj protiv SAD-a u Johannesburgu.

"Amerikanci, strahujte od Slovenije", naslov je kojim prvi nastup svoje reprezentacije u Južnoj Africi komentira nogometni portal Nogomania, koji je obasuo izabranike Matjaža Keka hrpom komplimenata:

"Možda Alžir nije pravo mjerilo, ali Slovenija je pokazala kvalitetu, trajnost i zrelost već u prvoj utakmici. Nastavljena je time fantastična posljednja godina - nakon pobjeda protiv Poljske i Slovačke, pa povijesnog trijumfa nad Rusima, za zaokruženje sna ostalo je osvajanje Svjetskog prvenstva", piše Nogomania posebno ističući činjenicu da je Slovenija prva europska reprezentacija koja je došla do pobjede u JAR-u. Svim kritičarima, koji tvrde kako se u dvoboju Alžira i Slovenije nije moglo umirati u ljepoti, Slovenci poručuju:

"Estetski dojam gura se pod tepih nakon ovakve pobjede"

"Ako vaša momčad pobijedi, estetski dojam se automatski gura pod tepih. Danas slavimo vrhunsku obranu, taktičku disciplinu i zrelost, u petak ćemo slaviti nešto drugo. Slovenija je nepredvidiljiva reprezentacija, zna kako pobijediti na mnogo načina i upravo zbog toga nas se Amerikanci moraju bojati."

Dnevnik Večer pak donosi izjavu slovenskog izbornika Matjaža Keka o psihološki vrlo teškoj pobjedi: "Htjeli smo smanjiti pritisak, stoga i jesmo pokazivali vrlo malo emocija. Čestitam im kako su se nosili sa svim problemima, nije bilo lako doći do pobjedonosnog pogotka. Napravili smo neke pogreške u prvom poluvremenu, ali osvojiti tri boda na prvenstvu protiv bilo koga je velika stvar."

Slovenci pred nastavak turnira ističu zajedništvo kao svoju najveću snagu: "Ništa nije ljepše od osjećaja nakon pobjede. Igrali smo u grču, ali smo ipak slavili. Imamo najbolju momčad", prenosi Žurnal riječi Milivoja Novakoviča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.