SVJETSKO PRVENSTVO U SKIJANJU

Slovenci dan nakon ženskog zlata dobili i viceprvaka svijeta u skijanju

Foto: EPA

FRANCUSKI skijaš Alexis Pinturault danas je osvojio svoje prvo zlatno odličje na velikim natjecanjima, postavši novim svjetski prvak u alpskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu.

I preostala dva mjesta na postolju osvojili su slalomski specijalisti, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i brončani Austrijanac Marco Schwartz.

Štefan Hadalin, svjetski juniorski prvak u alpskoj kombinaciji iz 2016. godine, osvojio je svoje prvo odličje u seniorskoj konkurenciji zahvaljujući najboljem vremenu u slalomu (38.80) u kojem je za 12 stotinki nadmašio Pinturaulta te na kraju za Francuzom zaostao 24 stotinke.
 

Hrvatski predstavnici Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić nisu ostvarili zapaženiji rezultat te su na kraju završili na 39. i 40. mjestu od 43 skijaša koji su završili obje vožnje.


Slovenka jučer osvojila zlato u spustu ispred legendarne Vonn

Najbolja slovenska skijašica, 28-godišnja Ilka Štuhec, jučer je obranila naslov svjetske prvakinje u spustu na skraćenoj stazi u švedskom Areu, na kojoj je za 23 stotinke nadmašila Švicarku Corinne Suter, a za 49 stotinki bila brža od Amerikanke Lindsey Vonn, koja je u posljednjoj utrci u karijeri osvojila brončanu medalju.  

Ilka Štuhec je tako postala prva skijašica od Švicarke Marije Walliser koja je uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u spustu. Walliser je svoje naslove osvajala u Crans Montani 1987. i Vailu 1989., dok je Mariborčanka prvo zlato osvojila 2017. u St. Moritzu. Corinne Suter je bronci iz superveleslaloma dodala spustaško srebro.

Amerikanka Lindsay Vonn je osvajanjem bronce postavila još jedan rekord, postavši jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svjetskih prvenstava. I prve dvije medalje osvojila je u Areu prije 12 godina, srebra u spustu i superveleslalomu. Karijeru je zaključila s dva zlata, tri srebra i tri bronce sa šest svjetskih prvenstava. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.