Slavonac odustao od Lige 16, Međimurje ulazi izravno, Dragovoljac u kvalifikacije!

TURBULENCIJAMA u našem nogometu nikad kraja. Ovaj put se za to pobrinuo Slavonac CO koji je objavio kako se neće natjecati u Ligi 16 nego će ostati drugoligaš! Takvom odlukom će sigurno biti najzadovoljnije Međimurje koje će se tako automatski plasirati u prvu ligu, a umjesto njega će sa Croatijom Sesvete razigravati Hrvatski dragovoljac.

Pričalo se o tome kako će Slavonac pravo natjecanja u prvoj ligi prebaciti na na grad Slavonski Brod koji bi osnovao novi klub. Ta momčad bi se zvala NK Brod, a u njemu bi igrali igrači iz Slavonca, kluba iz Perkovaca, mjesta koje je 30-ak kilometara udaljeno od Slavonskog Broda. Međutim očito nije došlo do dogovora između Grada i kluba pa stoga Perkovčani ostaju u drugoj ligi i na svom stadionu. Iz Slavonca su se oglasili nakon te odluke uz napomenu kako će prihvatiti sve posljedice ovakve odluke.

"Nakon što grad Slavonski Brod definitivno nije ništa učinio da prihvati status prvoligaša za NK Livada Željezničar (Slavonski Brod), IO NK Slavonac CO Stari Perkovci je donio jednoglasnu odluku da Slavonac CO odustaje od Prve HNL u sezoni 2009/10. Razlozi su ti što grad Slavonski Brod ne želi prihvatiti status prvoligaša, niti u dogovorenom razdoblju riješiti potrebnu infrastrukturu na stadionu Stanko Vlainić-Dida u Slavonskom Brodu. Zbog potrebnih pravnih radnji i poštivanja propozicija  oko popune Prve HNL, vjerujemo da smo na vrijeme donijeli ovu, za nas tešku odluku, kako bi omogućili regularnost natjecanja u narednoj sezoni", poručili su iz kluba.

M.Pa.
Foto: NK Slavonac

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.