Novi ljudi Hajduka plakali na Skupštini: "Prošlost je ostavila bolne lekcije"

Foto: hajduk.hr / M. Gabela 

MARKO ERCEG i Antonio Kuzmanić novi su članovi Nadzornog odbora HNK Hajduk - izglasano je danas na godišnjoj skupštini HNK Hajduk održanoj u kino dvorani poljudskog stadiona. Od ukupno 536.402 dionica, na Skupštini je bilo prisutno njih 432.555, što je 80 posto.

Skupštinu je otvorio predsjednik Vinko Radovani, a dnevni red je bio sljedeći: otvaranje Glavne skupštine i utvrđivanje broja nazočnih i zastupanih dioničara i broja glasova, donošenje odluka o broju članova Nadzornog odbora, donošenje odluka o izboru članova Nadzornog odbora, donošenje odluka o izmjeni Statuta.

Antonio Kuzmanić se predstavio članovima sljedećim riječima: "Magistar sam ekonomije, radim u Splitskoj banci, sponzoru kluba. Počeli smo pomagati, nadam se da ćemo svi zajedno doći do onoga što želimo; uspjeha u Europi, trofeja... Dugo sam pokušavao doći ovdje, 2015. imao sam osobnih problema, gubitak voljene osobe, nisam se htio prijaviti... Pokojna majka mi je rekla, prijavi se, to je ono što ti želiš - rekao je suznih očiju...

Marko Erceg uoči izbora je kazao nekoliko podataka o sebi: "Izvanredni sam profesor na Kineziološkom fakultetu, glavni predmet nogomet. Cijeli život sam u nogometu. Nastojat ću dati zadnju kap krvi i znoja za Hajduk, stavljam se na dispoziciju. Član sam Izvršnog odbora Splitsko-dalmatinske županije".

 

Prošlost je ostavila bolne lekcije 

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov predložio je da termin održavanja Glavne skupštine bude najkasnije krajem svibnja uz financijsko izvješće. "Pozivamo nove i sadašnje članove NO da održavaju čuvanje poslovne tajne, da budu profesionalni do samoga kraja. Odgovorno upravljanje financijama, samoodrživost kluba je ključna. Unapređenje načina rada te jasno definirani ciljevi. Hajduk nije samo dioničko društvo, nego je i sportski klub. Rezultati trenutno nisu na razini. Prošlost nam je ostavila bolne lekcije. Uvjereni smo da ćete kao vodstvo kluba dati sve od sebe, te da ćemo dogodine ostvariti dobre rezultate", rekao je Rilov.

Nadovezao se pročelnik Grada Splita za sport, Hrvoje Akrap.

"Potpisujem svaku riječ Ivana Rilova, osobno i u ime Grada. Korektan odnos s Upravom, nadam se da će se to i nastaviti. Ovime smo pokazali vjeru da se ovaj projekt nastavi. Uvijek ćete imati podršku, nadam se da ćete ispuniti povjerenje. Čestitam dvojici novih nadzornika" 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.