Zanimljivosti

Skoro 40 tisuća ljudi čeka odgovor vlade: Jeste li odlučili što ćemo sa sportom?

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

INICIJATIVA "Za sport i zdravlje - protiv korone" poslala je drugi zahtjev da se djeci i sportašima koji nisu dio "elite" i najviših kategorija natjecanja omogući bavljenje sportom u vrijeme pandemije koronavirusa. Sportaši u mlađim kategorijama, rekreativci i individualni sportaši koji ne pripadaju uskom krugu profesionalaca i olimpijaca prvog ranga, ne mogu trenirati odlukom Stožera civilne zaštita iza kojeg stoji politička volja. 

Inicijativa "Za sport i zdravlje" je skupila 37.373 potpisnika peticije  a na prvi zahtjev je dobila samo odgovor Ministarstva turizma i sporta. Drugi zahtjev je poslan na adrese Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma i sporta te pravobraniteljice za djecu. Traže se odgovori jesu li donesene mjere o zabrani treniranja polučile uspjeh i koji je daljnji plan. Njihov drugi zahtjev prenosimo u cijelosti.


 

> Roditelji plivača ogorčeni: Zašto naša djeca ne mogu trenirati? U bazenu nema covida

Inicijativa traži plan nadležnih ustanova za organizaciju sporta

"Poštovani,

02.12. o.g. smo vam poslali zahtjev inicijative 'Za sport i zdravlje – protiv korone' s 37.373 potpisnika – roditelja i obitelji sportaša te svih građana svjesnih važnosti sporta, u kojemu smo tražili da nam omogućite nastavak sportskih aktivnosti uz pridržavanje epidemioloških mjera donesenih prije 27.11.

Do sada smo primili samo odgovor Ministarstva turizma i sporta od 15.12. u kojemu je navedeno: 'U predstojećem razdoblju ćemo sukladno epidemiološkoj situaciji razmotriti mogućnosti za treniranje i natjecanje i ostalih sportaša ...'.

S obzirom da je sada već izvjesno da ćemo i uz cijepljenje protiv korone i u narednoj godini imati problema s tim i sličnim virusima, interesira nas kakav ste plan organizacije sporta u ovisnosti o epidemiološkoj situaciji donijeli. Svjesni smo da je teško predvidjeti točnu epidemiološku situaciju, međutim, s obzirom na važnost sporta s jedne strane te rigorozne mjere, kako ste ih i sami nazvali, s druge strane, očekujemo da ste ozbiljno analizirali koristi od mjera i posljedice nebavljenja sportom i temeljem tih podataka napravili detaljan plan organizacije sporta za dalje.

Molimo da sve roditelje i obitelji sportaša te sve građane svjesne važnosti sporta o tome informirate."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.