Skoko otkriva Australcima: Hajdukovi navijači su ludi. Takve atmosfere nema nigdje na svijetu

HAJDUKOVIH neupitnih sto godina proslavit će se i u Australiji. U petak navečer je u planu slavlje u Sydneyju u hrvatskom klubu Kralj Tomislav. Na svečanosti će biti bivši hajdukovci Ivo Jerolimov, Ante Žanetić, Ivan Buljan i Josip Skoko.

Skoko je tom prigodom objasnio Australcima što mu znači klub u kojem je napravio prve nogometne korake (1995–1999), a onda pred kraj karijere još dvije godine proveo na Poljudu.

"Hajduk mi je vjerojatno najposebniji klub od svih u kojima sam igrao jer sam tamo počeo profesionalno nastupati. Dao mi je šansu i to je mjesto gdje sam se izgradio kao nogometaš. Bilo je lijepih trenutaka, upoznao sam mnoge ljude i legende klube. Spoznao sam koliko je to veliki klub", rekao je Skoko za australski FourFourTwo.

Skoko, koji je u Australiji završio nogometnu karijeru, posebno je naglasio ulogu Torcide.

"Navijači su nevjerojatni. Jako su strastveni i ludi. Na nekim derbijima i europskih utakmicama ne možete usporediti atmosferu koju naprave ni s jednom ligom u svijetu. Ako ne igraš dobro mogu te podignuti, posebno ako si mlad i neiskusan", kaže Skoko pa dodaje:

"To je strašno mjesto ako stvari ne idu dobro. Ponekad su tako strastveni i mogu napraviti probleme iako je to nekoliko momaka. Ali, kad te podržavaju i kad igraš dobro osjećaš kao da imaš dva ili tri igrača viška. Navijači imaju veliki utjecaj na sve što se događa u klubu i još je uvijek tako."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.