Skijaši opet bez riječi: Svaka utrka na Sljemenu je za pamćenje

JOŠ JEDNOM sljemenska utrka ostavila je skijaše Svjetskog kupa bez riječi, odnosno epiteta kojima bi opisali atmosferu u kojom imaju priliku skijati, a koja se već tradicionalno opisuje kao jedna od najljepših u natjecanju.

Najdalje u otkrivanju vlastitih osjećaja prilikom spektakla poviše Zagreba otišao je kanadski skijaš Michael Janyk, šestoplasirani natjecatelj popularne utrke "Snow King".

"Obožavam skijati ovdje, zaista je prekrasno. To je jedan posebni užitak, koji uvijek izvuče ono najbolje iz tebe. Samo se nadam da će ovakva atmosfera biti i na Olimpijskim igrama", rekao je Janyk.

Što se tiče moje druge vožnje imao samo na startu dosta prednosti pred Austrijancem Silvanom Zurbriggenom, međutim na gornjem dijelu staze sve sam protratio i prednost se istopila. Ipak, u drugom dijelu staze pustio sam skije i na koncu na cilj stigao prvi. Da, zadovoljan sam šestim mjestom, nije moglo bolje nakon onako slabe izvedbe u prvoj utrci", dodao je.

Raich: Razočaran sam svojom izvedbom, ali moram priznati da je užitak skijati ovdje

Jedan od najboljih skijaša današnjice Benjamin Benni Raich nije bio zadovoljan rezultatom na Sljemenu. Jedanaestim mjestom skijaš tog kalibra nikada ne može biti zadovoljan.

"Ne, nikako nisam zadovoljan plasmanom, slabo je to, ali tako mi i treba kada sam onako loše odradio drugu vožnju, čini mi se tek 17. mjesto u drugom laufu. Napravio sam jednu veliku grešku na početku i više se to nije dalo ispraviti. Razočaran sam, ali što je tu je, idemo dalje", rekao je Raich.

"Atmosfera je bila sjajna, užitak je skijati kada je potpora skijašima ovako glasna i kada se sa srcem bodri svaki skijaš. Upravo fantastično", dodao je.

Trećeplasirani skijaš sljemenske utrke Julien Lizeroux bio je vrlo dobro raspoložen. Imao je petu najbržu vožnju u drugom laufu, što je rezultiralo postoljem.

"Uff, nije ovo bilo nimalo lagano, štoviše, staza je bila jako teška i sretan sam da sam je uopće završio. upravo zato dodatno sam sretan ovim trećim mjestom, lijep je to uspjeh za mene. Atmosfera? Mislim da uopće nema smisla trošiti riječi na to, zaista je izvanredna", napomenuo je Francuz.

Matic: Sve zahvale zagrebačkoj publici

Lice mladog Slovenaca Skube Matica bilo je jedno od najozarenijih. Naime 21-godišnjak je uz velike problema došao do 23 mjesta i vrijednih bodova u Svjetskom kupu...

"Presretan sam što sam završio utrku uz sve probleme koje sam imao na početku staze u drugoj vožnji. Moramo biti zadovoljan ovim rezultatom, baš kao što moram zahvaliti zagrebačkoj publici na sjajnoj atmosferi koju su nam priredili. Bilo je užitak skijati ovdje, za pamćenje", rekao je Skube.

Iako je na koncu imao tek 15 vrijeme nakon dvije vožnje, zadovoljan je bio i Japanac Akira Sasaki, koji je na Sljeme po prvi put doveo i svoje dvoje male djece.

"Bilo je užitak skijati ovdje i drago mi je što su djeca gledala svog tatu i ovako užarenoj atmosferu, tada sve izgleda puno bolje no što zaista je", za kraj će uz osmjeh Akira Sasaki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.