Sjećate li se jedinog Uzbekistanca u povijesti Hajduka? Ponovno je promijenio klub

Foto: Tino Juric/PIXSELL

PRIJE gotovo deset godina, početkom ožujka 2014., Temurhuja Abduholikov upisao je prve službene minute za Hajduk. U igru je ušao kao zamjena u pobjedi 3:0 splitske momčadi protiv Slaven Belupa, a ukupno je nastupio 15 puta za nju. Danas je 32-godišnjak i ima novi klub.

Uzbekistanski reprezentativni napadač skupio je na kraju 11 službenih utakmica i postigao jedan gol za Hajduk (u pobjedi 3:1 protiv Zadra). U četiri prijateljske utakmice bio je strijelac još dvaput. Najveći dio karijere proveo je kao igrač Lokomotiva iz Taškenta. Za taj je klub zabio 78 golova i podijelio 10 asistencija u 160 susreta, a sad je i promijenio momčad. Do kraja kalendarske godine nastupat će za Bunyodkor, peterostrukog prvaka Uzbekistana. To mu je osmi klub u karijeri.

Šansu mu je dao Tudor

Abduholikov je u Hajduk stigao u proljeće 2014. iz taškentskog Pahtakora te je postao prvi igrač iz Uzbekistana koji je zaigrao u hrvatskom prvenstvu.

Šansu mu je nakon tri odrađena treninga i jedne pripremne utakmice s Dinamom iz Tbilisija dao Igor Tudor. Nakon debija protiv Belupa u sljedeće dvije utakmice, protiv Istre i Osijeka, nije nastupio, a sljedeća mu je bila derbi s Dinamom. Hajduk je taj susret izgubio 0:2, a Abduholikov je u njemu odigrao 45 minuta.

Uslijedila je utakmica protiv Zadra, njegov trenutak karijere u Hajduku, a potom je dobio još nekoliko prilika da dokaže da kvalitetom pripada u Hajdukovu momčad. Ubrzo je krenuo prema Taškentu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.