us open

Sjajna cura od 19 godina nakon Osake izbacila još jednu bivšu prvu igračicu svijeta

Foto: AP Photo/John Minchillo/Guliver Image

NAKON što je u 3. kolu u tri seta okrenula protiv Naomi Osake, nevjerojatna Leylah Fernandez je u osmini finala napravila istu stvar protiv Angelique Kerber i sa 4:6, 7:6, 6:2 ušla u četvrtfinale US Opena.

Sjajna 19-godišnja Kanađanka tako je u samo nekoliko dana pobijedila dvije bivše prve tenisačice svijeta i ostvarila najveći rezultat u karijeri. Fernandez, 73. igračica na WTA list, ni u jednom trenutku meča nije odustala od svoje agresivne igre iako je, kao i protiv Osake, zaostajala set i break u drugom. Meč je završila sa čak 45 winnera (34 neprisiljene pogreške) i u četvrtfinalu će igrati protiv pete tenisače svijeta Elene Svitoline.

"Strašno je jaka i ima sjajan forhend. Nije je strah ići po winnere i vidi se da uživa u tenisu. Ako može igrati ovako tijekom čitave godine i u turnirima koji dolaze, onda ima budućnost. Mislim da može jako daleko i da je ovo početak jedne velike karijere", rekla je Kerber nakon poraza i tako nahvalila 15 godina mlađu protivnicu koja je danas proslavila 19. rođendan.

"Sanjala sam da ću jednog dana igrati pred punim tribinama na najvećim pozornicama. Strašno sam puno radila od prvog dana od kad sam se počela baviti tenisom i jedini cilj mi je bio da postanem profesionalka. Uživam na terenu", rekla je Fernandez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.