Sinovčićevi "sinovi" odlaze iz Hajduka: Subašić, Buljat i Tomasov s Poljuda u inozemstvo

ZADARSKA kolonija u Hajduku (Marin Tomasov, Danijel Subašić te Jurica i Marijan Buljat) uskoro će se drastično smanjiti. Potvrdio je to u razgovoru za Index Reno Sinovčić, inače menadžer i zastupnik Tomasova, Subašića i J. Buljata, koji je ovom prilikom sebe nešto drukčije nazvao.

"Kao njihov roditelj i savjetnik mogu vam potvrditi da je rastanak s Hajdukom vrlo izvjestan. Već ovo ljeto. Jednostavno, došlo je do zasićenja", priča Sinovčić, svjestan da će posljednju riječ oko transfera ipak dati novoizabrana Uprava na Poljudu:

"Sva trojica imaju ugovore s Hajdukom."

Predsjednik Maleš i član Uprave zadužen za struku Milo Nižetić užurbano traže pojačanja za sljedeću sezonu, a poznato je već kako su već obavili neke razgovore sa Stipom Pletikosom. Osvane li Plete na Poljudu, osvanuo bi i Subašić na klupi čime bi njegova cijena mogla samo padati, a to nije u interesu nikome.

Slična je situacija i s Tomasovom te mlađim Buljatom. Ovaj potonji je prije pet godina doveden iz Zadra kao 20-godišnji "stoper koji će kad-tad zaigrati u reprezentaciji", a premda je Jurica u eri Slavena Bilića dobio priliku u nacionalnoj selekciji, u Hajduku dosad nije pružio ono što se od njega očekivalo. Također, pitanje je bi li za Buljata našlo se mjesta u prvih 11 Hajduka u slučaju da Maleš uspije dovesti Šimunića i Renata Kelića.

"Prioritet je inozemstvo. Ponuda ima"

Marina Tomasova splitska publika već duže vremena ne obožava baš - plaćen je 15 tisuća eura mjesečno, ali u tri godine otkako je stigao na Poljud niti on nije pružio koliko se pričalo da može, u trenutku dok su se za njega otimali Hajduk i Dinamo.

"Jurica je pet godina u Hajduku, a njih dvojica po tri. To je dosta dugačak period", nedvosmisleno daje Sinovčić do znanja kako bi volio da njegovi puleni promijene sredinu:

"U ovom trenutku prioritet je inozemstvo, ali naravno da nećemo biti nesretni ukoliko i ostanu u Hajduku. Samo izražavam naše želje."

Sinovčić otkriva da za spomenuti trojac postoje ponude: "Ima ponuda i klubova koji ih žele dovesti, ali ne želim s njihovim imenima izlaziti u javnost", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.