Sinner izborio finale završnog turnira godine. Čeka boljeg između Đokovića i Alcaraza

Foto: EPA

TALIJANSKI tenisač Jannik Sinner prvi je finalist ATP Finala kojem je domaćin Torino. U polufinalu je Sinner svladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7(4), 6:1. Sinner je tako pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa. Prije Medvedeva svladao je u skupini sve svoje suparnike, Tsitsipasa, Đokovića i Runea.

Prvo finale za Sinnera

Time je Sinner prvi put u karijeri osigurao finale na ovom turniru, a u nedjelju će za naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala. Od 21 sat se sastaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Prvi set Sinner je riješio u svoju korist tako što je nakon 1:1 pobjegao na nedostižnih 4:1, makar treba naglasiti kako je na samom početku bolje na terenu izgledao Medvedev. Ujedno, Rus je kod 1:1 propustio break-loptu. Nakon izgubljenog prvog seta Medvedev je zaigrao bolje u nastavku meča, a drugu dionicu je dobio u tie-breaku, gdje je bio bolji sa 7:4.

Stvari su se u ovom polufinalu opet okrenule početkom trećeg seta, kada je Sinner ponovno došao do prednosti. Iskoristio je treću break-priliku u drugom gemu, na servis ruskog tenisača, te je poveo 3:0. Kasnije je napravio novi break i vrlo uvjerljivo priveo meč kraju u svoju korist. Medvedev je ovim porazom ostao na pobjedi na ATP Finalu 2020., dok je 2021. godine bio poražen u finalnom dvoboju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.