NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

Sin poznatog splitskog trenera jedan od privedenih zbog napada na zvezdaše

Foto: Screenshot

POLICIJA je u nedjelju ujutro privela tri muškarca zbog sumnje da su napali na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi.

Njih trojica izdvojeni su od skupine od 20 osoba koje su u subotu poslijepodne privedeni na obavijesni razgovor u nekoliko splitskih policijskih postaja, a među kojima je, kako neslužbeno doznajemo, bio i sin poznatog splitskog trenera. Mladić koji je radio u jednom od susjednih kafića na Rivi pušten je nakon što je pregledavanjem snimaka nadzornih kamera i poziva u njegovom mobitelu utvrđeno da nema veze s napadom.

>>> U Splitu napadnuti igrači Crvene zvezde, jedan se spasio skokom u more

>>> "Konobar u Splitu prepoznao je grb Zvezde. Prijetili su klanjem i tukli šipkama"

>>> Utakmica Mornara i Zvezde neće se igrati do daljnjeg

>>> Srpski mediji: "Horor u Splitu, ustaše tukli srpske vaterpoliste"

>>> "Ja sam Crnogorac!" vikao je iz mora zvezdaš napadnut u Splitu

Policija još nema dokaza da su vaterpolisti napadnuti šipkama. Ako su napadači koristili samo ruke i noge za udaranje, možda se provuku bez kaznenog progona, no ako se dokaže da su koristili oružje ili oruđe, prijeti im prijava za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

"Napad se dogodio u centru grada, naši igrači su imali jakne, a ispod su nosili trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i cijeli je 'sciman", rekao je direktor Zvezde Igor Milojević nakon napada.

Podsjetimo, vaterpolisti Zvezde sjedili su jučer u kafiću na Rivi u trenirkama Crvene zvezde, preko kojih su nosili jakne. Prišla im je skupina mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su ih počeli naguravati i udarati.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Alesandro Kralj spasio se od makljaže skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je "on ipak četnik". Dok se bacao u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: "Ja sam Crnogorac."

"Da nisam skočio, ubili bi me", kazao je nakon incidenta. 

Napadnuti vaterpolisti policiji su ispričali kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom trenutku stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom, a Kralj je uskočio u more. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.