Sigur odabrao Kanadu umjesto Hrvatske i odmah s klupe gledao povijesnu pobjedu

Niko Sigur prošle godine kao član mlade reprezentacije Hrvatske. Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NIKO SIGUR (20), defenzivac Hajduka i dosadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske, prije tri tjedna odlučio je ubuduće nastupati za Kanadu. Podsjetimo, Sigur je rođen u Kanadi, a prije malo više od godinu dana istovremeno je dobio poziv za hrvatsku U-21 reprezentaciju i seniorsku reprezentaciju Kanade. Tada je odlučio nastupati za Hrvatsku te je s mladom reprezentacijom igrao Euro prošlog ljeta.

Kod Dalića nije stigao dalje od pretpoziva, pa je odabrao Kanadu

Svojim igrama u Hajduku zaradio je pretpoziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj. Činilo se da je na korak do pravog poziva i da bi se u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine mogao ustaliti u hrvatskoj reprezentaciji, ali do toga ipak neće doći. Sigur će tako ostati na devet nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a posljednji mu je bio u lipnju protiv Irske.

"Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo", objavio je HNS.

Već u prvoj utakmici kao reprezentativac Kanade svjedočio povijesnoj pobjedi

Sigur je odmah zatim dobio poziv kanadskog izbornika Jesseja Marscha za prijateljsku utakmicu kod SAD-a te u prvoj utakmici bio dio momčadi koja je izborila povijesnu pobjedu. Kanada je kod susjeda slavila 2:1 golovima Jacoba Shaffelburga i Jonathana Davida, dok je strijelac za Ameriku bio Luca de la Torre. 

To je Kanadi tek druga pobjeda kod Amerike i prva nakon 1957. Osim što joj je nanijela prvi poraz u susjedskom derbiju u gostima, Kanada je Americi prekinula domaći niz bez poraza protiv sjevernog susjeda koji je trajao rekordne 23 utakmice. Premda je Marsch izvršio čak sedam zamjena, Sigur je ostao bez debija za Kanadu. Priliku za to će imati u idućoj prijateljskoj utakmici, protiv Meksika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.