PREMIER LIGA

Sheringham otkrio bizarnu svađu s Royem Keaneom zbog koje nisu razgovarali tri godine

Foto: Profimedia

BIVŠI engleski reprezentativac Teddy Sheringham proveo je četiri godine u Manchester Unitedu, među kojima i slavnu 1999., kada je Old Trafford slavio trostruku krunu. U svojoj knjizi, koja izlazi idućeg tjedna, a engleski mediji objavljuju njene isječke, prisjetio se sukoba s Royem Keaneom zbog kojeg nisu razgovarali više od tri godine.

Situacija se dogodila 1998. u autobusu nakon noćnog izlaska sa suigračima. Sheringham piše: "Odjedanput Keany kaže: 'Zašto ne odjebeš natrag u London sa svojim jebenim crvenim Ferrarijem i penthouse apartmanom?' Ja kažem 'ha', a on ponovi 'zašto ne odjebeš'.

Ja mu kažem: 'Je l' ti to ideš na mene? Zašto hoćeš ići na mene? Koji ti je?' A on je potpuno poludio, nastavio o jebenom crvenom Ferrariju i penthouseu. Skočio je, s još ozlijeđenom nogom, uhvatio me za kravatu, povukao me i počeli smo se hrvati. Odjedanput su svi počeli vikati 'što se događa' i razdvajati nas."

Očekivao je eskalaciju na treningu, ali...

Sheringham dalje piše kako te noći nije mogao spavati i da je očekivao da će situacija dodatno eskalirati na treningu, ali umjesto toga od Keanea više nije čuo ni riječ. Godinama.

"Došao sam trening i bio spreman na sve. Njegovo je mjesto bilo blizu mojem, a kad sam ušao, on je vezao kopačke. Prošao sam pokraj njega misleći kako će sad ustati i šutnuti me u lice. Ali Keany je samo ustao i izašao. Nije mi rekao ni riječ. Nije mi rekao ni riječ sljedeće tri i pol godine", napisao je Sheringham.

Unatoč tome, na terenu se takav odnos nije primjećivao, pa su iduće godine zajedno osvojili Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka. Sheringham se 2001. zaista vratio u London, u Tottenham, iz kojeg je i došao u United. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.