premiership

SHEFFIELD - NEWCASTLE 0:2 Carroll se vratio nakon skoro devet godina i asistirao

Foto: Getty Images

NEWCASTLE UNITED pobijedio je domaćine Sheffield United 0:2 na Bramall Laneu. 

Sheffield je bio favorit u ovoj utakmici, ali je pred domaćim navijačima izgubio sva tri boda. Allan Saint-Maximin postigao je sjajan zgoditak glavom u 15. minuti utakmice i šokirao domaće, a točku na ovu veliku pobjedu momčadi Stevea Brucea stavio je Jonjo Shelvey kontroverznim golom u 70. minuti.

Bio je ovo prvi poraz za Sheffielda s dva goal razlike u proteklih 18 mjeseci.

Sheffield United - Newcastle United Live Score

Naime, veznjak Newcastlea primio je loptu iza domaće obrane, nastavio trčati iako je pomoćni sudac podigao zastavicu i označio zaleđe te poentirao. Pogodak prvo nije priznat, ali je onda intervencijom VAR-a ipak priznat pa su gosti mogli proslaviti važnu pobjedu kojom su se izjednačili upravo sa Sheffieldom na sredini premierligaške ljestvice s 19 bodova nakon 16 kola.

Newcastleu pobjedu donio - vratar

Inače, Sheffield je bio daleko bolja ekipa u ovoj utakmici. Cijelo vrijeme su dominirali i napadali, ali nikako nisu uspijevali postići pogodak, najviše zahvaljujući vrataru Dubravki. Službena statistika zabilježila je šest obrana vratara gostiju, ali brojevi ne mogu opisati koliko su one bile spektakularne.

Kako god su domaći pucali - nogom, glavom, s distance, iz blizine, slobodnjaka - sve je branio ovaj Slovak koji već treću sezonu brani na Otoku. Izašao je kao pobjednik iz dvoboja s Eganom, dva puta s McBurnijem, Stevensom, nije dopustio Norwoodu da ga u završnici prvog dijela svlada iz slobodnog udarca...

Carroll se vratio nakon gotovo devet godina

Velika je ovo večer bila i za Andyja Carrolla, bivšeg engleskog reprezentativca i zvijezdu West Hama te Liverpoola, koji se u dres Newcastlea vratio nakon osam godina i 342 dana. Carroll je bio asistent Shelveyju kod gola za 0:2 pa je njegov povratak tim značajniji. 

Jedino je Pavel Srniček, u povijesti Premier lige, dulje izbivao iz ekipe pa se potom vratio. Češki čuvar mreže isto se vratio u Newcastle i to nakon devet godina i 62 dana. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.