NBA LIGA

Shaq se nakon 19 godina još ljuti na novinara koji nije glasao za njega

Foto: Getty Images / Guliver Image

SHAQUILLE O'NEAL 2000. godine bio je blizu povijesnog dostignuća. Nedostajao mu je samo jedan glas da postane prvi NBA igrač koji je jednoglasno proglašen najkorisnijim igračem lige.

Tada je dobio 121 od 122 moguća glasa, a ondašnji novinar CNN-a Fred Hickman svoj je glas dodijelio Allenu Iversonu.

Gostujući u emisiji Fair Game na FOX Sports,  Shaq je priznao da se još ljuti na novinara koji mu je oduzeo priliku da ispiše povijest.

"Fred Idiot Hickman. Mrzim ga. Nemam zašto razgovarati s njim, nema mi se na čemu ispričati. Uništio je povijest time što je bio seronja", rekao je Shaq i dodao kako te sezone nitko nije bio ni blizu njegove razine.

Bio je najbolji strijelac lige s prosjekom od 29,7 koševa, bio je prvi po postotku šuta iz igre (57,4%), drugi u skokovima (13,6) i treći u blokadama (3,03). Tako je postao prvi igrač nakon Kareema Abdul-Jabbara 1976./77. koji je u sve navedene četiri kategorije bio među najbolja tri u NBA ligi.

Iverson je bio drugi strijelac lige (28,4), ali uz znatno slabiji postotak šuta (42,1%).

Sličnu je situaciju proživio i LeBron James kad je za sezonu 2012./13. također ostao kratak za jedan glas, koji je Gary Washburn iz The Boston Globea dodijelio Carmelu Anthonyju.

Naposljetku je prvi jednoglasni MVP postao Stephen Curry, koji je 2015./16. dobio maksimalan 131 glas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.