SP u rukometu

Šego: Jučer prvih 25 minuta nisam ni trebao biti na golu. Nedostaju nam navijači

Foto: HRS / J. Čabraja

HRVATSKI rukometaši u subotu igraju utakmicu 2. kola druge faze Svjetskog prvenstva u Egiptu, a protivnik im je reprezentacija Argentine u 18 sati.

Golman Marin Šego zbog ozljede je propustio početak turnira, a u sastav je ušao za utakmicu protiv Katara u prvom krugu i istaknuo se s čak četiri obrane sedmeraca. Protiv Bahreina je u četvrtak branio većim dijelom utakmice.

"Čudno je kad dolaziš na turnir, a nisi branio mjesec dana. Radio sam s ekipom, radio vježbe, ali nije isto kao kad staneš na gol na utakmici. Bilo je dobro, dobar početak, bilo bi najbolje da branim u kontinuitetu cijelu utakmicu. Noga je u redu, ne natiče zglob", rekao je Šego na jutrošnjoj online press-konferenciji iz Kaira.

Najbolji Argentinac Šegin je suigrač u Montpellieru

Kaže da idućeg protivnika nije puno gledao jer tek nakon presice reprezentacije kreće s videoanalizom, ali da vjeruje da su dosta brzi i igraju dobar rukomet. No njihovog najboljeg igrača Diega Simoneta dobro poznaje jer su suigrači u Montpellieru.

"Poznat je cijeloj Europi, odličan srednji razigravač koji puno i sam rješava, nezgodan u pasovima, kompletan je igrač i najveća prijetnja. Veliki je profesionalac, puno ulaže u svoje tijelo, zdravlje i fiziku, odličan čovjek i igrač. Prije nego što sam stigao u klub, zbog ozljeda nije sastavio 2-3 utakmice, ali u zadnjih godinu i pol dana nije nijednom bio ozlijeđen. Promijenio je ishranu, zdravo se hrani, pije neke čajeve za fleksibilnost mišića", objasnio je Šego.

Obrana je briljirala prvih 25 minuta

Smatra da je obrana Hrvatske bila klimava na početku prvenstva, ali je protiv Bahreina profunkcionirala.

"Dosad nije bila na nekom nivou, do jučer, a jučer je prvih 25 minuta tako dobro izgledala da skoro da nisam trebao ni biti na golu."

Šego se ne sjeća utakmice iz 2003. godine koju je Hrvatska izgubila od Argentine na početku SP-a s kojeg se vratila kao senzacionalni prvak, ali ionako nema smisla vraćati se na susrete potpuno drugih generacija.

Šego: Lino uvijek drži tenziju i uvjerava nas da smo moćni, ali da moramo poštovati sve protivnike

"Spremni smo, nema razloga da nismo, prošlo je par utakmica i na njima smo ispucali neke slabosti. Uozbiljili smo se u igri, bit će to OK. Bit će žestoka bitka, i s njihove i naše strane. Lino uvijek drži oprez i govori da nikog ne smijemo podcijeniti jer nam se zna obiti o glavu kao na početku turnira. Uvijek drži tenziju, uvjerava nas da smo moćni, da možemo svašta, ali i da moramo poštovati svakoga", rekao je Šego i za kraj poslao poruku navijačima:

"Svima nama sportašima ostaje velika žal za navijačima, naučili smo igrati pred našom mnogobrojnom publikom koja nam je sedmi, osmi i deveti igrač. Nadam se da nas prate pred TV-om, da će se sve ovo brzo normalizirati i da će na sljedećem prvenstvu sve biti puno naših navijača", zaključio je hrvatski golman.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.