Šef sudačke komisije ipak neće biti poznati španjolski sudac. HNS traži novo rješenje

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ŠPANJOLAC David Fernandez Borbalan ipak neće biti šef sudačke komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Kako doznajemo, Borbalan ne može raskinuti ugovor s bugarskim savezom, u kojem obnaša tu funkciju, pa se HNS okreće drugim rješenjima u potrazi za nasljednikom Brune Marića.

Trenutačno je najizglednije da taj posao dobije netko iz talijanskih nogometnih krugova. S nekima od njih, iako se imena ne spominju, već se pregovaralo i pregovara se i sad. Ono što je sigurno jest da će novi šef sudačke komisije biti stranac, kako je nedavno najavio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Uskoro ćemo donijeti konkretne odluke po pitanju sudačke komisije. Imao sam sastanak s Ladom Rojc o izvješću koje su napravili kao nezavisno tijelo o suđenju u dosadašnjem dijelu sezone, uskoro ćemo i to objaviti. Povući ćemo konkretne poteze, a jedno od razmišljanja je da idemo prema stranom povjereniku za suđenje", rekao je nedavno Kustić, a onda se i definitivno odlučio za stranca.

U kombinacijama je bio i bivši slovenski sudac Vlado Šain, koji je trenutačno član sudačke komisije UEFA-e. No upravo to ga sprječava da isti posao radi u nekom nacionalnom savezu pa je ta opcija otpala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.