Video - Nezaustavljiva Schild: Dat ću priliku i Tini Maze, zabavnije je skijati uz konkurenciju

MARLIES SCHILD napravila je veliki podvig na Sljemenu po četvrti put okrunivši se krunom Snježne kraljice. Austrijanka piše povijest skijanja i u tome uživa.

> PROČITAJTE tijek prve i druge vožnje ženskog slaloma na Sljemenu

> Košir: Uz Kitzbuhel, sljemenske utrke najbolje su u svjetskom Kupu

> Skijašice oduševljene atmosferom na Sljemenu; Vonn: Schild je dokazala da je nepobjediva

"Ovo je zaista fantastično, ne znam što da kažem, zaista sam presretna. Da, lijepo je pisati povijest skijanja, ali ne zamaram se time. Treba biti koncentriran na svaku utrku posebno, jedino se tako mogu postizati rekordi. A naravno da želim oboriti sve rekorde koje mogu. Nadam se samo da će se ovi posljednji rezultati nastaviti, treba samo nastaviti raditi", rekla je Schild u uvodu.

O atmosferi je kao i sve druge skijašice imala samo riječi hvale: "Svi žele skijati na Sljemenu. Organizacija je savršena, a navijači su izvrsni. Ne mogu vam opisati kako se lijepo osjećam ovdje".

Kada je ovako uspješna u slalomu, postavlja se pitanje zašto se ne okuša i u brzim disciplinama kako bi imala priliku konkurirati i za Veliki globus. Međutim, Austrijanka je priču odmah sasjekla u korijenu.

"Ne, ne razmišljam o brzim utrkama niti se planiram orijentirati na njih da bih konkurirala za Veliki globus. Veleslalom treniram i osjećam da tu ima prostora za napredak, ali ostale discipline zaista ne", odgovorila je četverostruka Snježna kraljica.

Trener Marlies Schild otkrio je kako joj je ozljeda otvorila oči i da sada skija s još većim užitkom.


"To je istina, ozljeda mi je otvorila oči u nekim stvarima. Shvatila sam koliko volim ono što radim i koliko uživam skijajući. Sada dajem potpunu sebe i očigledno mi se to isplatilo", istaknula je.

Na koncu je kratko prokomentirala i drugo mjesto Slovenke Tine Maze koja joj je sve bliže...

"Tina Maze skija sjajno i vidim da želi pobijediti. Možda već u sljedećem slalomu bude bolja, dat ću joj priliku. Da, puno mi je zabavnije skijati kada imam takvu konkurenciju u njoj", dodala je za kraj.

Tina Maze: Nisam ni gledala kako je Schild skijala



Drugoplasirana Tina Maze dugo mjesto na Sljemenu proslavila je burno, baš kao što to radi na utrkama u Sloveniji. Priznala je da se osjećala kao kod kuće.

"Drago mi je što su navijači na Sljemenu navijali za mene. Susjedi smo i imamo lijep odnos i sigurno da se jednim dijelom trudim i zbog njih. Znam da je u Hrvatskoj uvijek borba sa snijegom i koliko ovdje ljudi vole skijanje. Upravo stoga valja više cijeniti ovu utrku i nevjerojatnu posjećenost na tribinama", rekla je Tina Maze.

Slovenka ove sezone skija puno bolje no prošle. Na Sljemenu je već po drugi put ove sezone osvojila drugo mjesto: "Istina je, odlično se osjećam i samo se nadam da će se tako nastaviti. Ima još puno utrka, u dobroj sam formi i sigurno da s optimizmom gledam u nastavak sezone".

Opisala je na koncu kako je proživljavala posljednje trenutke utrke. Kaže da vožnju Schild nije ni gledala; samo se nadala jednoj pogrešci.


"Nisam mislila da sam osvojila prvo mjesto kada sam odvozila drugu vožnju, ali sam se nadala da će Schild napraviti jednu pogrešku i da ću ostati prva. Nisam ni gledala kako je skijala, samo sam osluškivala što se događa. Na njenu sreću nije napravila pogrešku i dokazala je da je puno bolja od mene. Mora joj se priznati", za kraj će Maze.

Na koncu riječ je dobila i trećeplasirana Michaela Kirchgasser koja je prezadovoljna postoljem na Sljemenu nakon teških trenutaka u posljednje četiri godine.

"Tko zna što će donijeti nastavak sezone, treba uživati u ovom postolju. U posljednje četiri godine borila sam se sama sa sobom i ovaj rezultat puno mi znači. Zašto je Schild toliko dominantna? Zato što od početka do kraja vozi bez ijedne jedine pogreške", za kraj je rekla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.