Schalke doveo austrijskog braniča: "Mainzu je pomogao izboriti Europu, dokazao je vrijednost"

PUTEM službenih internetskih stranica Schalke, njemački nogometni Bundesligaš iz Gelsenkirchena, potvrdio je pojačanje u obrambenom redu momčadi. Austrijski reprezentativac Christian Fuchs pristigao je iz Mainza i potpisao ugovor do ljeta 2015. godine.

Pretpostavlja se da je realizirani transfer vrijedan oko četiri milijuna eura.

"Ima ono što je potrebno i zalog je naše bolje budućnosti. Vrijednost je dokazao u Bochumu i Mainzu kojem je pomogao izboriti Europa ligu. Dobro se postavlja i u prekidima igre, specijalist je za slobodne udarce, pa je i napadački element njegove igre vrlo dobar. U prilog tome govori osam asistencija", zadovoljan je obavljenim poslom bio sportski direktor kluba Horst Heldt.

Zadovoljan je bio i sam austrijski reprezentativac:

"Schalke je velik klub, navijači su sjajni, a stadion izgleda impresivno. Smatram da će moj nogomet uklopiti u igru momčadi budući da sam tip agresivnog igrača koji se ne predaje do posljednjeg sučevog zvižduka."

Johnson iz Wolfsburga prešao u Hoffenheim

Njemački 23-godišnji branič Fabian Johnson prešao je iz redova Wolfsburga u redove drugog Bundesligaša Hoffenheima. Vijest je potvrdio sportski direktor Hoffenheima Ernst Tanner.

"Fabian je vrlo talentiran i raznovrstan branič koji ima iskustva igranja u Bundesligi. S njim u momčadi povećali smo broj opciija u obrani. Zadovoljan sam što smo ga uspjeli dovesti i nadamo se da će u Hoffenheimu napraviti novi iskorak u karijeri", rekao je Tanner za klupsku web-stranicu.

Johnson je prošao kroz sve omladinske pogone njemačke reprezentacije, a s Hoffenheimom je potpisao trogodišnju suradnju nakon dvije godine provedene u Wolfsburgu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.