NBA LIGA

Savez potvrdio Mršića kao izbornika, jedan Anzulović je otišao, ali dolazi drugi

Foto: EPA

SAT vremena nakon što je Cedevita objavila da je njen dosadašnji sportski direktor Veljko Mršić novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, informaciju je potvrdio i HKS te tim povodom najavio konferenciju za medije u petak u podne.

"U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza danas je održana 31. sjednica Upravnog odbora HKS-a. Izvještavamo Vas da je donesena odluka o razrješenju izbornika muške seniorske reprezentacije Dražena Anzulovića te da je g. Veljko Mršić imenovan za novog izbornika", stoji u priopćenju HKS-a.
Mršić zasad nije odgovorio na upit Indexa za komentar svoje nove pozicije.

I dok je jedan Anzulović ostao bez posla u Savezu, drugi ga je dobio. Njegov mlađi brat Vladimir novi je izbornik muške reprezentacije za Univerzijadu.

HKS je imenovao i trenere muških reprezentacija mlađih dobnih kategorija: U-20 selekciju vodit će Damir Rajković, U-18 Milan Karakaš, a U-16 Mladen Erjavec.

Rajković je i dosad bio izbornik U-20 selekcije, s kojom je prošlog ljeta senzacionalno osvojio europsko srebro. Karakaš će pak nastaviti raditi s istom generacijom koju je lani doveo do europskog zlata u U-16 konkurenciji.

Mršić je kao trener poprilično neuspješno vodio Split, Varese i Cibonu u teškim okolnostima, ali je s Cedevitom osvojio tri naslova prvaka Hrvatske i dva Kupa Krešimira Ćosića, a uveo ju je i u Top 16 Eurolige. Rastali su se na kraju sezone 2016./17., nakon čega je Mršić kratko vodio Bilbao, a u klub s Velesajma vratio se u studenom 2018. kao sportski direktor nakon velikih kadrovskih promjena u klubu i smjene dugogodišnjeg sportskog direktora Mateja Mamića.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.