ŠARAPOVA RAZBJESNILA KONURENCIJU "Zašto stalno igra na centru? Kakav je to primjer?"

Foto: Getty Images/Guliver Image

STARA JE praksa na Grand slamovima da na centralnom terenu igraju najbolje rangirani svjetski tenisači, branitelji naslova ili domaći igrači. No, već drugo kolo zaredom na Arthur Ashe stadionu na US Openu igra 146. igračica svijeta i to ne zato jer igra protiv druge ili treće nositeljice, već zato što je - zvijezda.

Marija Šarapova (30) uvijek je privlačila pozornost, bila prva ili druga na svijetu ili bila 146. s etiketom "dopingašice". Amerikance zanima samo biznis i bilo je vrlo jednostavno zaključiti da bi pravi magnet za publiku na turniru, na kojem ne igra pola svjetskih zvijezda, nekad jedna od najvećih zvijezda na Touru.

Tako ja Marija Šarapova nakon meča 1. kola protiv Simone Halep, druge tenisačice svijeta, preksinoć ponovno igrala na centralnom terenu i pobijedila je Timeu Babos 6:7, 6:4, 6:1. U prvom meču je rasprodala svih 23.700 ulaznica na centralnom terenu, a protiv Babos je stadion također bio jako dobro ispunjen.

Za to vrijeme je Caroline Wozniacki, peta igračica svijeta, igrala na terenu broj 5.

"Jasno mi je da je riječ o biznisu. No, staviti nekoga na centralni teren nakon što je odradio zbog kazne za doping, koji je izravno utjecao na njezinu igru je, u najmanju ruku, diskutabilno. Ne znam kakvu točno poruku time šaljemo", zapitala se Dankinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.