Sarajevo će nakon 35 godina opet doživjeti paljenje olimpijske vatre

Foto: Armin Durgut / Pixsell

ZA desetak dana Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini su 14. izdanja zimskog EYOF-a, odnosno - Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži (9. - 16. veljače 2019.). 

Na njemu će nastupiti i deset hrvatskih sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina. U alpskom skijanju naša je uzdanica Tvrtko Ljutić, a u nordijskoj inačici su Marko Skender (skijaško trčanje) i Karlo Kunštek (biatlon).

Maja Ivandić i Stribor Suman natjecat će se u brzom klizanju na kratkim stazama (short track), dok će Hana Cvijanović biti jedina naša predstavnica u umjetničkom klizanju. Najbrojniji hrvatski aduti su u curlingu - Irena Grgić i Katarina Čar te Marin Kaspret i Sven Prinčić.

Točno 35 godina nakon XIV. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, oko 1500 mladih sportašica i sportaša iz pedesetak europskih država natjecat će se u sedam sportova, a to će glavnom gradu susjedne države biti veliki podsjetnik na legendarni događaj iz 1984. godine.

Sarajlije će ponovno doživjeti svečanost otvaranja multisportskih igara s paljenjem olimpijske vatre, podizanjem olimpijske zastave i polaganjem olimpijske prisege. Dijelom istog sportskog događaja ponovno će biti i olimpijska borilišta iz 1984. godine, poput Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch, poznate i kao Zetra (hokej na ledu), te skijaških staza na Jahorini (slalom, veleslalom), Bjelašnici (paralelni slalom, snowboard) i Igmanu (skijaško trčanje).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.