Sampras iz Bijelog Polja: Partizanovac Peković povraćao pa parketu, pa pobijedio Zagreb!



NIKOLA PEKOVIĆ, crnogorski centar Partizana, izveo je, kako su rekli njegovi suigrači, "jackass show" u maloj dvorani Doma sportova, za vrijeme utakmice regionalne lige izmđu srpskog i hrvatskog prvaka, Zagreba.

Igrač Minnesote na privremenom radu (za vrijeme lock-outa) u Partizanu, predvodio je svoju momčad do uvjerljive gostujuće pobjede (93:65) nad Zagrebom, a puno veću pažnju od njegovih 17 koševa i devet skokova, privuklo je njegovo povraćanje krajem druge četvrtine.

Pekoviću je nakon naguravanja s Kasunom pod košem naglo pozlilo, pa je s terena potrčao prema klupi, kako bi se tamo olakšao. Međutim, 212 centimetara visoki i 130 kilograma teški centar, nije izdržao nego se prilično efektno ispovraćao po terenu, ali i zapisničkom stolu.

Odmah je s liječnikom otišao u svlačionicu, gdje se ubrzo nakon osvježenja oporavio i vratio na parket, gdje je do kraja predvodio svoju momčad do uvjerljive pobjede.

"Stid me je. Ne znam ni sam što mi je bilo, odjednom sam bez razloga osjetio mučninu i krenuo prema klupi, ali nisam izdržao" izjavio je poslije utakmice Peković, dok su ga suigrači zadirkivali

Dušan Kecman je "objasnio" što se dogodilo: "Bio je to jackass!".

Pekovićev "performans" podsjetio je na četvrtfinale US Opena 1996, u kojem je su se sastali Pete Sampras i Alex Corretja. Nakon što su igrali četiri sata i došli do tie-breaka u petom setu, Sampras je potpuno dehidrirao, a želudac ga je jako bolio. Kod rezultata 1:1, Sampras je počeo povraćati iz usta i nosa, a sudac mu je dao upozorenje.

Međutim, stroj, kakav je već Sampras bio, nije se dao i kod 7:7 u tie-breaku, već potpuno iscrpljen, servirao je loptu koja je otišla u aut "brzinom" 110 na sat. Očekujući da sljedeći servis možda jedva prebaci mrežu, Corretja se namjestio na svoj najjači udarac - forhend, čime je namjerno ostavio praznim pola terena.

Pogađate, Sampras je pogodio upravo tamo, a šokirani Corretja je nakon toga duplom servis greškom donio pobjedu suparniku (7:6 5:7 5:7 6:4 7:6), koji je samo par minuta prije izgledao kao da će umrijeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.