Samo je osam igrača u povijesti nogometa plaćeno više od Bokšića. Ovo je top 10

EH, KOLIKO bi Ronaldo, Pele, Maradona, Maldini ili netko peti vrijedio kad bi se prodavao danas kad se daju suludi iznosi za igrače... rečenica je to koju ste vjerojatno često čuli u nogometnim razgovorima, posebno aktualnima nakon nekog od niza transfera većih od 100 milijuna eura koji su se dogodili u posljednjih nekoliko godina. Na to pitanje, vjerovali ili ne, postoji i odgovor. Barem za neke od spomenutih igrača.

Naime, stranica Totally Money uspjela je razviti algoritam koji je sposoban preračunati iznose transfera koji su se događali kroz povijest nogometa u iznos koji bi oni iznosili u današnjem novcu, dakle nakon inflacije i svih ostalih faktora koji utječu na vrijednost novca. Popis je sastavljen od 100 najskupljih transfera napravljenih od 1992. godine i osnivanja Premier lige. Može se reći, dakle, da se radi o popisu najskupljih igrača u povijesti modernog nogometa. Iz svake sezone na popis je upalo nekoliko transfera.

Bokšić među elitom

Među deset najskuplje plaćenih nogometaša u povijesti nogometa našao se i jedan Hrvat. Radi se o Alenu Bokšiću, koji je zauzeo 9. mjesto. Njegov transfer iz Marseillea u Lazio iznosio je tada 11 milijuna eura, a u današnjem novcu bi to bilo nešto više od 170 milijuna eura. 

Na vrhu popisa je Gianluca Vialli, čiji je transfer iz Sampdorije u Juventus, tada plaćen 16.5 milijuna eura, jednak tome da danas netko bude plaćen 232 milijuna eura. Drugi je Neymar, čiji se transfer iz Barce u PSG s 222 milijune eura popeo samo na 224 milijuna eura od 2018. godine.

Treće mjesto pripalo je Cristianu Ronaldu, čijih bi 94 milijuna eura iz 2010. danas Real koštalo 216 milijuna. Ostatak popisa pogledajte ispod. Popis svih igrača čiji su transferi obrađeni možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.