Rukometni EP

Samo cijepljeni i preboljeli, testovi svaka dva dana. Evo pravila za rukometni Euro

Foto: Mathias Bergeld/BILDBYRAN/Guliver Image

EUROPSKA RUKOMETNA FEDERACIJA (EHF) donijela je odluku po kojoj će na Europskom prvenstvu koje se u siječnju igra u Mađarskoj i Slovačkoj moći nastupiti samo oni igrači koji su ili dvaput cijepljeni ili preboljeli covid-19.

Također, svaki drugi dan provodit će se obvezno PCR testiranje. U slučaju da se otkrije slučaj zaraze, ostatak reprezentacije mora u izolaciju, ali odmah po predočenju negativnog testa može se vratiti natjecanju.

"Sigurnost nam je prioritet. Ovaj sistem će u velikoj mjeri zaštititi sve izravno uključene u natjecanje. Istovremeno, ako se otkrije slučaj zaraze, ljudi koji su bili u kontaktu s pozitivnim osobom neće biti proglašeni bliskim kontaktima te će, nakon negativnog testa, moći nastaviti s natjecanjem", rekao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.

Nema balona

Isti sistem bit će primijenjen na nadolazećem Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene koje se igra u prosincu. Za razliku od prijašnjih rukometnih reprezentativnih natjecanja, neće biti balona te će se igrači moći slobodno kretati izvan hotela, iako EHF preporučuje da se to svede na minimum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.