NBA LIGA

Samo Bojan je dvaput ovako riješio utakmicu. Koja je trica sa sirenom najbolja?

Foto: Getty Images

BOJAN BOGDANOVIĆ najlošiju utakmicu sezone u posljednjih 1,6 sekundi pretvorio je u još jedno junačko djelo pogodivši tricu za pobjedu Utah Jazza u Houstonu 114:113.

Babo je završio s osam koševa, najmanje u cijeloj sezoni, ali ta posljednja tri donijela su veliko slavlje njemu i njegovoj momčadi.

Bogdanoviću je to drugi put ove sezone da je pogodio tricu sa zvukom sirene za pobjedu. Učinio je to već 8. studenoga protiv Milwaukee Bucksa, kojima je to bio jedan od samo sedam poraza ove sezone. Od Khrisa Middletona prije pet godina nitko nije imao dva "buzzer-beatera" za pobjedu u jednoj sezoni.

Štoviše, ove je sezone samo pet utakmica završilo tricom za pobjedu u posljednjoj sekundi, a dvije od tih pet trica su Bogdanovićeve. Pogledajte svih pet.

Bogdanović je 8. studenoga donio Uti pobjedu 103:100 protiv Milwaukeeja.

Još jedan igrač s naših prostora zaledio je Houston Rocketse. Nemanja Bjelica ovom je tricom donio pobjedu Sacramentu 119:118.

Na utakmici Charlottea i Detroita domaćini su slavili 109:106 ovom tricom Malika Monka.

Charlotte je jedanput i izgubio na ovaj način, i to u produžetku u Memphisu, kad je Jae Crowder (od četvrtka igrač Miamija) zabio za pobjedu Grizzliesa 134:133.

Samo Crowderov i Bjeličin koš te sinoćnji Bojanov spasili su njihove momčadi od poraza, u preostala dva slučaja promašaj bi značio da se igra produžetak. Zbog toga, zbog udaljenosti s osam metara i zbog činjenice da su dva igrača Rocketsa bila na našem reprezentativcu, analitičari ESPN-a proglasili su baš Bogdanovićev šut najtežim "buzzer-beaterom" sezone.

Koja je prema vama najluđa trica za pobjedu sa sirenom u NBA ligi ove sezone?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.