HOKEJ NA LEDU

Rusi pritvorili hokejaškog reprezentativca zbog izbjegavanja služenja vojnog roka

Foto: Profimedia

RUSKI hokejaški reprezentativac i golman NHL momčadi Philadelphia Flyersa Ivan Fedotov pritvoren je u Rusiji zbog optužbi da je izbjegao služenje vojnog roka, nakon čega je prebačen u vojnu bolnicu jer mu je pozlilo, izjavio je njegov odvjetnik za ruske državne vijesti. 

Internetska stranica Fontanka.ru objavila je u petak da je 25-godišnjaka pritvorila policija iz Sankt-Peterburga na zahtjev vojnog tužiteljstva i da je odveden u ured za novačenje. Rusija od veljače provodi vojnu invaziju na Ukrajinu.

Njegov odvjetnik Aleksej Ponomarjev izjavio je u subotu za državnu novinsku agenciju RIA da je Fedotov u petak odveden u ured za novačenje, a zatim u vojnu bolnicu nakon što mu je pozlilo, odbacivši optužbe da je njegov klijent izbjegao služenje vojnog roka.

Osvojio olimpijsko srebro s Rusijom ove godine

Fedotov, golman ruske momčadi koja je ove godine osvojila srebro na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, potpisao je u svibnju jednogodišnji ugovor s Philadelphia Flyersima, koji su ga na draftu izabrali još 2015. Prošle sezone vodio je moskovski CSKA do naslova prvaka KHL-a.

NHL je prekinuo poslovne odnose s Rusijom, ali nije zabranio više od 50 igrača u svojim momčadima. NHL također nije dopustio da Valerij Ničuškin, osvajač Stanley Cupa s Colorado Avalancheom, trofej odnese u Rusiju, što su prije radili svi ruski hokejaši u sjevernoameričkoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.