KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

Rusi preuzeli vrh: "Slavili smo, a onda nas je dodatno obradovao kiks Hrvatske"

Foto: AP Photo/Guliver

RUSKI mediji sa zadovoljstvom su komentirali pobjedu svojih nogometaša u Mariboru protiv Slovenije (2:1), ali i remi Hrvatske protiv Slovačke (2:2) u borbi koja se vodi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Samo će prvoplasirana momčad direktno osigurati put prema SP-u 2022. godine u Kataru, dok drugoplasiranoj preostaju dodatne kvalifikacije. Do kraja kvalifikacija je 180 minuta, a Rusija trenutno ima dva boda više od Hrvatske. No na samom kraju kvalifikacija slijedi utakmica na Poljudu upravo između Hrvatske i Rusije.

"Ovo nije bila laka pobjeda, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo posustali. Sva sreća, zadržali smo tri boda, a bili smo još sretniji kada smo saznali da Hrvatska nije pobijedila. Sve je u našim rukama i to je dobar osjećaj. Zadovoljni smo, ali još smo daleko od obavljenog posla", rekao je nakon utakmice Daler Kuzjajev, vezni nogometaš Rusije.

Glavna tema u ruskim medijima nakon slavlja u Mariboru je drugi pogodak protiv Slovenaca, koji je zabio Georgi Džikija, obrambeni nogometaš. Nakon kornera Džikija je spretno reagirao te je okrenut leđima škaricama pospremio loptu pod slovensku gredu.

"Džikija kao Zlatan Ibrahimović", napisali su ruski mediji te posebno nahvalili igru svoje reprezentacije u prvom poluvremenu kada su i postignuti svi pogoci.

"Nije bilo pritiska kod nas. On se možda počeo pojavljivati u samom finišu utakmice. Nema opuštanja do kraja. Moramo ove kvalifikacije dovesti do kraja kako mi želimo", dodao je Kuzjajev.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.