Roma nakon blamaže traži novog trenera: Poznata su imena kandidata

Foto: Getty Images

ROMA je posramljena.

U srijedu je u četvrtfinalu talijanskog kupa na Artemio Franchiju izgubila sa 7:1. Osim što je eliminirana, doživjela je jedan od najvećih poraza u klupskoj povijesti.

Povijest se ponavlja

U domenu Rominih najvećih rezultatskih debakla spadaju domaći prvenstveni poraz protiv Torina 1947. (1:7) i gostujući poraz protiv Juventusa 1932. godine (1:7). U europskim okvirima najveće blamaže proživjela je domaćim porazom protiv Bayern Münchena 2014. (1:7) i gostujućim porazom protiv Manchester Uniteda 2007. godine (1:7). Kao najveći poraz svih vremena, otkako je klub osnovan 1927., spominje se europska bruka protiv Ferencvaroša 1935. godine (0:8).

"Neću podnijeti ostavku", poručio je Romin trener Eusebio Di Francesco nakon sramnog poraza protiv Fiorentine o kojem bruji cijeli Apeninski poluotok.

Di Francesco pred smjenom?

Talijanski mediji uvjereni su kako će, izgubi li Roma u nedjelju na Olimpicu prvenstveni ogled protiv Milana, Eusebio Di Francesco biti smijenjen nakon dvadesetomjesečnog mandata.

"Dvije su opcije glede nasljednika", složni su talijanski mediji i tvrde kako se Romina uprava dvoumi između Antonija Contea i Paula Souse.

Paulo Sousa zvuči kao izglednija solucija. Trenutačno je bez angažmana i spreman je pregovarati u slučaju zadovoljavajuće ponude. U prošlosti je šef struke bio u Fiorentini, Baselu, Videotonu, Leicesteru, Swanseaju, QPR-u, Maccabi Tel Avivu i Tianjin Tianhaiju.

Antonio Conte odjekuje kao atraktivnija, ali i teža solucija. Višeput, osobito dok je Real Madrid intenzivno tragao za Lopeteguijevim zamjenikom krajem listopada i početkom studenoga 2018. godine, Antonio Conte isticao je kako ne želi preuzimati klubove usred sezone. 

Talijanski mediji sigurni su kako je stoga Paulo Sousa u prednosti.  

Roma je u aktualnoj sezoni izborila osminu finala Lige prvaka s Portom. U prvenstvu zauzima peto mjesto s 34 boda i za vodećim Juventusom kaska 25 bodova. U kupu je eliminirana u četvrtfinalu protiv Fiorentine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.