Rođena je šest tisuća kilometara od Srbije, a sada joj može donijeti medalju

Foto: Profimedia

NA OLIMPIJSKIM igrama u Parizu zabranjen je nastup ruskim i bjeloruskim sportašima pod njihovom zastavom, ali neki od njih natječu se kao naturalizirani olimpijci drugih zemalja. Među njima je i boksačica Natalija Šadrina, tridesetčetverogodišnjakinja koja nastupa pod srpskom zastavom.

Šadrina je rođena u dalekom Sibiru, točnije u Republici Burjatiji, koja je dio Ruske Federacije. Njen rodni kraj je od zemlje koju sada predstavlja udaljen čak šest tisuća kilometara, a ona sada ima priliku ispisati povijest srpskog sporta i boksa.

Jedna pobjeda do povijesti

U prvom nastupu na turniru nadjačala je Alžirku Douniju Khelif i izborila četvrtfinalni dvoboj s Kineskinjom Wenlu Jang. Šadrina je osma, a Jang prva nositeljica na turniru. U slučaju da je pobijedi, Šadrina će osigurati medalju jer na boksačkom olimpijskom turniru broncu dobivaju obje natjecateljice koje izgube polufinale.

Još samo jedna pobjeda Šadrinu dijeli od povijesti. Njome bi postala prva osoba koja je Srbiji donijela olimpijsku medalju u boksu u postjugoslavenskom razdoblju. Posljednji boksač rođen u Srbiji s olimpijskom medaljom je Kragujevčanin i reprezentativac Jugoslavije Mirko Puzović, koji je 1984. osvojio broncu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.