Gobac o polusezoni: Nikad manje para, nikad bolji rezultati

IAKO ih do kraja kalendarske godine očekuju još dvije utakmice u SEHA ligi, u Croatia Osiguranju Zagreb osvrnuli su se na iznimno uspješnu polusezonu. Zagreb je u regionalnom natjecanju prvi bez poraza u 12 utakmica, a tri kola prije kraja skupine A Lige prvaka gotovo je ovjerena druga pozicija, kojoj se klub potiho nadao na početku sezone, kako bi imao lakši put prema četvrtfinalu.

> Gobac o Širiću i Djedoviću: Tu se radi o individualnoj odgovornosti

"Nikad manje para, a nikad bolji rezultati", pohvalio se predsjednik Odbora za hitnost Zoran Gobac:

"Mi smo trenutno klub između 8. i 10. mjesta u Europi. To nas zadovoljava jer nemamo dovoljno novca za europski tron"

"Zahvaljujem se ponajprije treneru, zatim igračima i direktoru kluba. Svi oni dali su veliki doprinos rezultatima u ovoj polusezoni, koja je za nas bila i više nego uspješna. Publika je apsolutno zadovoljna, mi s njima također, ali još ćemo pojačati suradnju s onim našim najgrlatijim navijačima, kako se ono zovu, Bijeli Anđeli... Pardon, Lavovi. Bijeli Lavovi", zbunio se Gobac.

Zagrebov gazda po tko zna koji put ove godine ponovio je kako im nedostaje novca za pohod na vrh Europe:

"Čujte, kad smo dovodili Balića budžet kluba bio je pet milijuna eura, a sad je između tri i tri i pol. Da nam je sad taj novac... Od nas stalno očekuju naslov prvaka Europe, a mi smo spadamo negdje između osmog i 10. mjesta u Europi, i to nas zasada zadovoljava. Ukaže li se prilika za napad na nešto više, budite sigurni da ćemo ju znati iskoristiti", nastavio je Gobac o novcu:

"Ne očekujemo podršku od nove Vlade, mi smo ionako naklonjeniji novoj vlasti"


"Najviše para ide u nogomet, a pogledajte samo koliki je postotak igrača u reprezentaciji iz domaće lige, za razliku od, primjerice, rukometa ili vaterpola. U rukometu Hrvatska postiže rezultate s malim novcem! Neću imenovati sport, ali zašto za neke ima, a za neke nema para? Ne smatramo se mi nesposobnima, mi nikad nismo imali podršku vladajućih struktura, ne očekujemo je ni od ove jer ionako smo nekako naklonjeniji bivšoj vlasti", dodao je.

Gobac je čestitao i našim klubovima na prezimljavanju u Europi: "Pozdravljam sve dobre rezultate svih rukometnih selekcija, i ovim putem čestitam hrvatskoj ženskoj reprezentaciji na četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu."

Obrvan: Direktor mi je govorio "što je ovoj moj treneru", ali ekipa se digla iznad svih očekivanja

Trener Ivica Obrvan naglasio je prije donošenja generalne ocjene važnost gostovanja u Slovačkoj i ogleda sa Sutjeskom u utorak: "U subotu nas čeka najteže gostovanje u SEHA ligi. U Prešovu će biti gadno, čeka nas dugačak i težak put jer ćemo ići autobusom."

"Što se tiče učinka u ovih nekoliko mjeseci, vrlo pozitivno je sve ovo što smo napravili u Ligi prvaka. Uzeli smo vrijedne bodove na teškim gostovanjima kod Chamberyja i Schaffhausena, afirmirali neke mlade igrače. S Barcelonom smo odigrali dobro, nije mi žao one zadnje lopte, da je i ona ušla učinak bi bio maksimalan", rekao je Obrvan, koji se prisjetio početka sezone:


"Drago mi je što dečki nisu spuštali ručnu u ovim teškim vremenima, dok Uprava se trga da dođe novac. Sjećam se direktora kluba koji me pitao "što je ovo moj treneru" nakon utakmice koju smo dobili s četiri gola razlike. Rekao sam mu da ćemo biti sve bolji, i to se i dogodilo. Moj cilj je sistematičan rad, ekipa se konstantno dizala i digla iznad svih mojih očekivanja. Marić je napredovao, Brozović je veliko otkriće, Špiler je u važnim utakmicama odigrao jako dobro."

"Međutim", zastao je Obrvan: "Tek smo na pola puta, poslije Europskog prvenstva odmah nas čeka žrvanj Lige prvaka i SEHA lige. Bit će dosta teže u drugom dijelu sezone, ali pričekajmo rasplet EP-a. Onda ćemo napraviti plan da budemo što bolji", kazao je Obrvan.

Kapetan Zlatko Horvat kratko je rezonirao: "Nadam se da će nakon što završe obveze u reprezentaciji svi doći živi i zdravi te da ćemo nastaviti s pobjedama na oba kolosijeka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.