RIJEKA

Rijeka predstavila novo pojačanje: "Trenirali su me de Boer, Bergkamp i Stam"

Foto: nk-rijeka.hr

ROBERT MURIĆ novi je igrač Rijeke. U društvu zamjenika sportskog direktora Ivana Mancea, mladi napadač predstavljen je u utorak na Rujevici.

"Vjerujem da je došlo vrijeme da se Robert počne predstavljati na travnjaku, a ne u medijima. Svi znamo o kakvom se igraču radu i s kakvim kapacitetom. Vjerujem da smo donijeli pravu prosudbu i da će Robert našu Rijeku prihvatiti kao novi dom i novi početak", rekao je Mance u uvodu, pa riječ prepustio svojoj novoj akviziciji.

22-godišnji Murić je raskinuo ugovor s Bragom, portugalskim klubom u kojem je proveo posljednjih godinu i pol dana. U Bragi je igrao za B momčad i nezadovoljan statusom odlučio je otići.

"Imao sam i druge opcije, ali mislim da sam odlučio dobro"

"U Portugalu mi baš i nije bilo nešto, imao sam par ponuda, ali odlučio sam se za Rijeku. Mislim da sam odlučio dobro i da ću se pokazati u pravom svjetlu", kazao je mladi napadač.

Veliki talent napustio je Dinamo kao 18-godišnjak kada je otišao u Ajax, a Dinamo je slavni nizozemski klub zbog njega tužio FIFA-i jer su u Maksimiru smatrali da Muriću stipendijski ugovor vrijedi do ljeta 2015. godine. Ipak, FIFA je presudila da mladić bez ikakvih problema može potpisati za Ajax.

Zdravko Mamić je čak završio na sudu s optužbom da je njegovom ocu prijetio čupanjem grkljana.

Vječiti talent

U Ajaxu se nije snašao, kao ni kasnije u Pescari i Bragi, ali tvrdi da ne žali za ranim odlaskom iz HNL-a te da je puno toga naučio u inozemstvu.

"Vječiti talent? Ne znam što da kažem... Došao sam pokazati sve što znam, vjerujem da će se nakon par mjeseci to i vidjeti. U Ajaxu sam dosta napredovao, radio s dobrim trenerima, od Franka de Boera do Dennisa Bergkampa. Tada je sportski direktor kluba bio i Marc Overmars, sve velike nizozemske legende", prisjetio se Murić.

Bišćan ga planira koristiti već u nedjelju?

U Rijeci će se lako prilagoditi. Otprije pozna nekoliko nogometaša.

"S dosta igrača sam pričao prije dolaska u klub i čuo da se ovdje stvarno radi super. Sa Župarićem sam igrao u Italiji, s Capanom, Halilovićem i Pavičićem u Dinamu."

Trener Rijeke Igor Bišćan već je spomenuo da će Robert Murić biti spreman i konkurirati za nedjeljni susret Rijeke protiv Intera u Zaprešiću.

"Ja sam desno krilo, ali mogu odigrati i napadača po potrebi. Ljevak sam pa volim s desne strane ulaziti u prostor i namještati se na lijevu nogu. Ali, ako trener odluči da ću igrati na drugoj poziciji, ja ću dati sve od sebe da se pokažem u dobrom svjetlu", podvukao je Murić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.