Riječanin je izabrao Srbiju ispred Hrvatske. Sad nije pozvan na Svjetsko prvenstvo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK srpske vaterpolo reprezentacije Uroš Stevanović nije uvrstio Marka Radulovića (23) na popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 2. do 17. veljače održati u Dohi. Radulović, inače rođeni Riječanin, zapravo je ispao s popisa nakon što je u siječnju nastupio za Srbiju na Europskom prvenstvu. Srpski mediji ističu kako je Stevanović već ranije najavio promjene u sastavu između dva velika natjecanja.

Podsjetimo, Radulović je tada bio tragičar Srbije, koja je u četvrtfinalu nakon raspucavanja ispala od Mađarske (15:14). On je bio jedini od deset izvođača koji nije zabio, a ustvari nije ni zapucao prema vratima jer mu je lopta iskliznula iz ruke prilikom zamaha. Snimku Radulovićeve pogreške pogledajte OVDJE.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi s Japanom, Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama, a prvi susret igrat će protiv Japana u ponedjeljak, 5. veljače u 14 sati. Hrvatska će istoga dana otvoriti natjecanje susretom s Australijom, nakon čega je čekaju utakmice protiv Španjolske i Južnoafričke Republike.

Radulović igrao za mlađe kategorije Hrvatske, a onda za seniorski sastav Srbije

Radulović je nastupao za Hrvatsku u mlađim kategorijama, nakon što je profesionalnu karijeru počeo u riječkom Primorju. Prije pet godina otišao je igrati za Vojvodinu, a od 2020. godine je u Radničkom iz Kragujevca.

"Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine tadašnji me izbornik Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, a ni netko od suigrača.

Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv", rekao je svojevremeno Radulović za beogradske Novosti.

Tko je u pravu?

S druge strane, Kreković je rekao da Radulović laže o razlozima odlaska iz hrvatske reprezentacije. "Smeta to što se u posljednje vrijeme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer nitko nije računao na njega. To nije točno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije na SP-u u Mađarskoj, a iduće godine bio je U-20 SP.

U lipnju 2019. Radulović je prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja, kao izbornik, uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, no nismo dobili nikakav odgovor", rekao nam je Kreković 2021. godine i nastavio:

"Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavijestiti. Ipak, nije nam se javio pa smo se direktno javili njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio nastupati za Srbiju. Tako da je laž da ga dvije godine nitko iz HKS-a nije zvao. Na koncu, u kancelarijama Saveza postoje i mailovi koji dokazuju ovo što vam sada pričam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.