Repubblica: Najbogatiji Europljanin poslao ponudu za kupnju Milana

Foto: Getty Images / Guliver Image

SPREMA se nova revolucija u Milanu. 

Nakon dogovorenog povratka Zlatana Ibrahimovića, čiji se dolazak u Milano očekuje 2. siječnja, na pragu je nova prodaja kluba, piše Repubblica koja se već neko vrijeme bavi tom temom. 

Iako su donedavno to bile tek glasine, posljednjih dana brojne informacije potvrđuju da fond Elliott, koji je vlasnik Milana, vodi pregovore s najbogatijim Europljaninom i drugim najbogatijim čovjekom Bernardom Arnaultom o prodaji kluba.

Vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, s bogatstvom od 93 milijarde eura, poslao je ponudu od 975 milijuna eura kako bi kupio posrnulog velikana i pokušao ga vratiti na vrh talijanskog i europskog nogometa. Paul Singer, vlasnik Elliotta, u početku je tražio čak milijardu i 200 milijuna eura, ali je u međuvremenu spustio kriterije uslijed  katastrofalne sezone i velikog nezadovoljstva navijača.

Promjena vlasnika otvorila bi pitanje što će se dogoditi s Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom koji su trenutačno najodgovorniji za sportski dio. Navodno je Arnault već kontaktirao bivšeg legendarnog čelnika Rossonera Arieda Braidu, koji je uz Adriana Gallianija najzaslužniji za stvaranje čuvenog Milana pod Silviom Berlusconijem. 

Tako bi navijači, čekajući Ibru, mogli dobiti i novog vlasnika, a koji prema nekim pisanjima već razmišlja o velikim trenerskim imenima na klupi, poput Pepa Guardiole

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.